Güzeldere Geçidi'nde düşen çığ nedeniyle çok sayıda yaralanan 12 kişilik taburcu edilirken karayolu ulaşımına devam edildi.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Karayolu Trafiğe Kapatıldı

Öte yandan çığın kapandığı Van-Hakkari karayolu trafiğe kapatılıyor. DHA'nın haberine göre çığ riski nedeniyle kapalı karayolunun her iki yanında saklanıyor. Bölgeye giden AFAD ekipleri, bölgedeki başka bir ilerleme riskinin olup olmadığını araştırıyor. detaylı incelemenin ardından geçerlilik kapsamındaki çığır açan komisyonu, yolun açılıp açılıp açılmayacağına karar verilecek. Kara yolunun iki yanında trafiğe kapatan jandarma ekipleri önlem alırken, araçlar ise güvenli bölgede beklemelerini sürdürüyor. Bu arada karayolları ekiplerinin yol genişletme ve açma çalışmaları da devam ediyor.

Ne olmuştu?

Van- Hakkari karayolunun 90'ıncı kilometresindeki Güzeldere Geçidi'nde seyreden Adil Çavlı yönetimindeki 30 AAD 949 Plakalı yolcu minibüsü, dün saat 19.00 sıralarında yola düşen çığ ile sürüklendi. Bir kısmı çığ altında kalan minibüsteki 8 çocuk annesi Memihan Şengülen (64) hayatını kaybetti, 12 yolcu ise hafif yaralandı. Bazı araçlarla araç ortaya çıktı, bazıları ise AFAD, UMKE, İtfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. 12 kişi ambulanslarla Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.