CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partililerle birlikte, İstanbul Ümraniye'deki Kazım Karabekir Cemevi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından ikili, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ak Parti Adayına Destek İçin Eleştiriler

Şırnak'ın İdil ilçesinde AK Parti'den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar'a destek için Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut'un propaganda yapmasına ilişkin Özel, şöyle konuştu:

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

“Fotoğraf aslında Türkiye'ye Recep Tayyip Erdoğan'ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın dolma kalemi, aynı mürekkeple sabahleyin il başkanı Şırnak'a atıyor. Öğleden sonra vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanları için birlikte gezip kampanya yapmayı da normal sanıyorlar. Partiyle devletin ayrılması ortadan kalkmış durumda. Devleti partinin devleti, partiyi kaybetmiş partinin sanan bir anlayışı, onu yenerek Türkiye'ye 2024 yılında yeni bir azalma yaşatıyor. Yüz yıl önce bu cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime dayanıp övünüyoruz biz bu ülkede. Recep Tayyip Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili dinlenmeye çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını bir partiye ve bir partiyi de kayıt partisinde gibi görüyor. O fotoğraf, bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir köşede ve karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yer almıştır. Ümit ediyoruz, bir gün demokrasi müzesinde, demokrasimiz böyle de bir badireyi atlattı diye o fotoğraf sergilendi.”

Eksik Yetersiz Aday

İmamoğlu da AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'un ortak yayın fikrine de “Acemi, genç aday... Yapacak bir şey yok. Denecek çok bir şey yok. Milletimizin kanaati, gelişmeler zaten görülüyor. Biz yine de medeni bir örtülü bu tür tartışmaların varlığından yanayız. Onun dışında verdiği cevaplar falan zaten biraz seviyesi düşük, ona cevap vermek istemiyorum” dedi.

Kampanya Eleştirmeleri

Özel de Murat Kurum ile ilgili olarak “Kurum'un yerinde olmak istemezdim. Çünkü Erdoğan'ın Sayın Ekrem İmamoğlu'yla ilgili söylediği şey, kendi adayını kifayetsiz, yetersiz kopyalanmış, Ekrem Başkan'la baş edemediğini gösteren tedaviler. O yüzden aslında Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla 'Bu Murat Kurum'dan muhtemelen olmayacak. Okumayacağını. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım' diyor. Zaten Ekrem Başkan'la da güncel günlerde otobüste halk selamlarken Sayın Erdoğan'ın resimlerini evlerinin başkanları, 'Esas'ın rakibim burada. Öbürü değil de bu rakibim' diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar. Bunu kabul ediliyorlar” yanıtını verdi.

Medya Eleştirmeleri

Ayrıca özel medya konusunda da eleştirilerde bulunarak “Bizim zaten paramızla bile ilan veremediğimiz 13 kanal var. Ne TRT ne de 13 kanal, paramızla bile -İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu kampanyalardan bahsediyorum bu arada, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık kampanyası ayrı- yayınlayan televizyonlar var.” dedi.

Anket Sonuçlarına İlişkin Açıklamalar

Anket sonuçlarında Kurum'un önde olduğunu iddia etmesine karşılık İmamoğlu, “Ona gelen anketlerde önde olabilir. Ben milletin anketine bakıyorum. Gayet iyi gidiyor. Günün geldiğinde biz sizi anket konusunda sağlıklı bir şekilde bilgilendiririz” dedi.

Çorlu Tren Faciası Duruşması Hakkında

Özel, Çorlu tren faciasının dün yapılan duruşmasının yine ertelenmesine ilişkin de “25 Nisan günü biz çok güçlü bir kadroyla ve çok sayıda arkadaşımızla birlikte yine orada olacağız. kişisel kişi orada olacak. Dün kaydedilenlerde ve toplu olarak sahip oldukları çıkışlarda davayı dairesinde sabah erken saatlerde bir rapor aldırmışlar. Bu bölümün kaçışı yok. Biz adalet raylarının altında kalmasın diye 25 Nisan'da da Çorlu'da olacağız” diye konuştu. DUVAR- Resim.ANKA