Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ve belediyeye kayyım atanması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti de kente geldi. DEM Parti Colemêrg il binasına gelen heyeti, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, BDP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayındır ile partililer karşıladı.

Heyete teşekkür eden Hatimoğulları, “Demokrasiye birlikte sahip çıkabiliriz. Seçme ve seçilme hakkını engelleyen anlayışa karşı kazanabiliriz. Dayanışırsak ancak böyle bu darbeci anlayışı yenebiliriz. Desteklerinden dolayı hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ve size teşekkür ederim” dedi. Burada konuşan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Kayyım uygulamasına tepki göstermek ve DEM Parti ile dayanışmak için buradayız. Haksızlık ve hukuksuzluğa kim uğruyor ve haksızlığa uğruyorsa biz oradayız. Kayyım uygulaması antidemokratiktik ve yasal değildir. AKP halen 15 Temmuz Darbe girişiminde getirilen yasalarla ülkeyi idare ediyor. İktidar halen darbe döneminin konforundan faydalanan bir anlayışta. Biz CHP olarak her alanda dayanışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

Heyet ardından bazı görüşmeler yapmak üzere il binasından ayrıldı.