31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için belediye başkan adayları yerel seçim projelerini açıklmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi kararı ile Hakkari Belediye Başkanlığı adaylığı açıklanan Cüneyt Özbek, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Özbek, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerinde fark yaratacak projeler ve deneyimli kadrolarla sahaya çıktığını söyledi.

Özbek,” Adaylık başvurusunu yaptığı andan itibaren yanında duran ve kendisine cesaret veren başta CHP Genel başkanı Özgür Özel’e partinin yetkili organlarına ve il başkanı Nazım Demir ile parti örgütüne teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Belediye başkanlığı makamı halka hizmet eden hizmetkâr bir kurumdur diyen Özbek,” Hizmet ise kendi alanında liyakatli bir kadro hareketinin üreteceği projeler ve çalışmalar ile başarıya ulaşabilir. Ben hiçbir zaman belediyeciliğe çöp, kanalizasyon, su ve yol gibi hizmetlerden sorumlu bir kurum olarak bakmadım”

Ben bu belediyecilik mantığının miadının dolduğunu, bir an önce çağdaş, sosyal, üretime dayalı istihdam modeli ile ve gençlerimize istihdam alanları yaratabilecek bir belediyecilik mantığını hayata ivedilikle geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu kapsamda belediye bünyesinde hayata geçirilecek projeler için donanımlı mühendislerden oluşan bir proje ofisi kurulacak. Özellikle gençlerimize istihdam alanı oluşturacak. Arge ve fizibilite çalışmaları tamamlanan projeler öncelikle ilgili bakanlıklara; tkdk, daka, dap gibi kalkınma ajanslarımıza sunacağız. Sonuç alamadığım takdirde bir ya da birden fazla CHP’li büyükşehir belediyelerimizle kardeş belediye protokolü imzalanarak projelerimiz bu noktalara sunacağım. 75.000 nüfuslu bir ilde yaşıyoruz. İstanbul’un bir mahallesi kadar bile değiliz. İlin kalkınması için hazırladığımız bu projelere kaynak noktasında en büyük destekçim kardeş belediyelerimiz olacak

Ana muhalefet partisinin belediye başkanı olabilirim. Lakin o koltuğa oturduktan sonra parti rozetimi çıkarır kolları sıvar bir an önce hizmete koyulurum. Başta sayın valimiz olmak üzere ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlar, üniversite ve sivil toplum örgütleri ile beraber çalışmayı, millete hizmet etme adımını ve gayretini gösteririm" diye konuştu.

“PROJELER”

1-İSTİHDAM

Öncelikle belediyemize ait arazilerde ilk planda 2000 gencimizi istihdam edebileceğimiz bir tekstil fabrikası kurmayı planlıyorum.

Yün iplik- tekstil fabrikası. Bölgede kırsal köylerimizdeki istihdam küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından kent merkezine göre daha iyi durumda. il ve ilçelerimize yaklaşık 800.000 küçükbaş hayvan varlığımız var. yaz aylarında kuzu ve koyunların kırkılmasından dolayı binlerce ton koyunyünü ya meralarda bırakılıyor ya da yakılıyor. Allah nasip ederde göreve gelirsem yün iplik ve tekstil fabrikasını kurarak sadece Hakkâri ve ilçelerde değil civar illerde ki koyun yünlerini burada toplayıp işleyip milli ekonomiye katkı sunarak binlerce gencimize istihdam alanı yaratmayı planlıyorum. Fabrikalar kurulacak daha sonra diğer tarımsal üretim dinamikleri devreye girecek. Hem köylüm üretip kazanacak hem de kurulan fabrikada yüzlerce gencimiz iş imkânı bulacak.

İstihdam noktasında alınacak tüm gençler, aranan niteliklerin dışında mülakata asla tabi tutulmayacaklar. Gençlerimizin emekleri ve gayretlerimiz bu ili kalkındıracak. Umudunu Avrupa’ya bağlamış kahve köşelerinde zamanını harcayan işsiz gençlerimize bu iş imkânlarını sağlayarak umut olacak. İnsanlarımızın ailevi aidiyeti, siyasi parti mensubiyeti gözetilmeden hareket edeceğim.

Personel alımlarında bayan kardeşlerimiz ve engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık uygulanacak.

2-İÇME SUYU SORUNU

Devlet su işleri bölge müdürlüğü ile ilde yaşanan su sıkıntısına kalıcı bir çözüm bulma noktasında temaslarım olacak. berçelan ve Golan su kaynakları Hakkâri gibi 5 İl’e yetecek kapasitede. İl merkezine her gün kesintisiz suyun gelmesi için gerekli fizibilite çalışmaları yapılacak adımlar atılacak. İki günde bir gelen içme suyunu sürekli hale getirecek boyuta getireceğim.

3-TURİZM

Kendine hayran bırakan coğrafyasıyla, 4 mevsimin bir arada yaşandığı bu kente on binlerce yerli ve yabancı turistin gelmesi için ciddi tanıtım çalışmalarını yapacağım. Başta Doğa derneğine ilin tanıtımına yapmış oldukları katkılardan ötürü çok teşekkür ediyorum. Bir asır öncesine kadar bölgemizde yaşayan medeniyetlerin tarihi kalıntıları yaşam alanlarını ve bu zor coğrafyanın gizemli yerlerini bizlere ve yerli yabancı turistler bu doğasever insanların çekimlerinden haberdar oldular. Biz ilimizi maalesef yeterli düzeyde tanıtamadık.

Bir önceki valimizin sözde ilimize dikkatleri çekeceğini düşündüğü ‘’ Hakkâri’de hayat var’’ sloganı içi boş, Hakkâri’ye yakışmayan bir söylem oldu. Kendisinden önce Hakkâri’de hayatmı yoktu? bu il acaba bir gezegen mi? su ve hava mı bulundu da bu slogan defaatle söylendi ve bir yerlere yazıldı. İlimize marka değeri olacak sloganın ‘’dağların kenti Hakkâri’’ diye değiştirilecek

Benim gencimin cebinde parası yok. Biraz para biriktirip Avrupa’ya gitmenin peşinde olan yüzlerce gencimiz var. Bacası tüten bir fabrikamız dahi yok. Kentimiz durmadan göç veriyor. Ve gidenlerin çoğu gençler.

Binlerce yerli ve yabancı turist nebırnav, spiğane, berçelan, feraşin olmak üzere nice güzel yaylalarımızı güzelliklerimizi görmeye gelecekler.

Bu kapsamda ileriki süreçte ilimize gelecek olan turistlerin konaklama da yaşayacakları sorunu belli bölgelerde kırsal turizm kapsamında sözüne ettiğim kalkınma ajanslarına yapılacak projelerle bungalov evler kapsül evler ve tinihouse gibi doğal dokuyu bozmayan küçük otantik konaklama mekânları oluşturulacak. Batı illerinde yaşayan insanların böylesi bir coğrafyayı ve kadim kültürü yakından görme isteği gün geçtikçe artmaktadır.

4-KÜLTÜR SANAT

Hakkâri, kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi olacak. Evrensel müziğin her çeşidi ilimizde söylenecek, bu kapsam da ilin tanıtımı için organizasyonlar konserler düzenlenecek. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren sanat topluluğunun ismi Feqiyê Teyran sanat topluluğu adı altında faaliyet gösterilecek. dengebejlerimizi tüm dünyaya duyuracak, kadim kültürümüzün tüm renklerimizin tanıtımına azami ölçüde önem vereceğim.

5-DEPREM GERÇEĞİ

2010 yılında yapı denetim firmaları kuruldu. Hali hazırda ilimizdeki binaların en az yarısı maalesef son deprem yönetmeliğine uygun yapılar değil. Çevre şehircilik ve iklim bakanlığı ile temas kurularak kentsel dönüşüm de ilimize öncelik tanınması için gerekli gayretleri göstereceğim.

1.derecede deprem bölgesi olan ilimizde sorumluluğu sadece valilik afada ve Kızılay gibi kurumlara bırakmayacağım. Olası bir depremde yeterli miktarda çadır battaniye ısınma araç gereçleri ve mobil yemekhane konusunda gerekli stoğu belediye başkanlığı oluşturacak.

Bu bağlamda ilimizde mevcut mahallelerin her birine mahalle muhtarının sorumluluğuna verilecek 50-100 m2 alana sahip konteynerleri içinde yeterli miktarda çadır battaniye jeneratör ve elektrikli demir kesme cihazının olduğu malzemeler teslim edilecek. olası bir deprem anında gerekli ve ani müdahalenin yapılmasında fayda sağlayacaktır.

6-BELEDİYE BİNASI VE YERLEŞKESİ

İlimize yakışır bir belediye binası

Yerin 10 metre altında 750 araç kapasiteli otopark

Otoparkın üstüne 250 adet yaklaşık 40 mt dükkân

Zeminde ise çok güzel bir görsele sahip oturma ve yeşil alan

Amaç:

Kentin otopark sorununu tamamıyla ortadan kaldırmak

Yapılacak dükkânlar ile cüzzi kira bedeli ile ekonomik canlılığı sağlamak.

Buradan elde edilecek gelirlerle üniversite öğrencilerine burs temin etmek.

geçimini bahar aylarında dağlardan topladığı tıbbi aromatik yöresel şifalı bitkileri satarak geçimini sağlayan vatandaşlarımıza bu alanda özel oluşturulan stantlarda satabilmelerine olanağını da sağlayacağım.

7- ŞEFFAF YÖNETİM

Mali konuda şeffaf, her an denetlenebilir bir belediyecilik anlayışı hâkim olacak.

8-MİR KALESİ

Halkın kullanımına tahsis edilen Hakkâri kalesini vatandaşlarımızın ziyaretlerine açtığımız gibi dinlenme alanları da oluşturulacak.

9-BELEDİYE BORCU

Yüklü miktarda olduğu söylenen belediyenin borcu üretime dayalı gelirlerimiz ve kardeş belediyelerimizin katkısı ile en geç 3 yıl içinde ödenmesini planlıyorum. Özellikle imar planı ile ilgili sorunların ortadan kalkması için encümenlerle beraber çalışmalar yürütülecek.

10. HALK EKMEK FABRİKASI

İlin ekmek tüketim kapasitesi göz önünde bulundurularak en kısa sürede seri üretim yapabilen teknolojik halk ekmek fabrikası modernize edilecek ve uygun alanda un fabrikası kurulum çalışması başlatılacak.

Sözleşmeli tarımsal üretim modeli ile belirlenen bazı pilot köylerde ilk planda yaklaşık 10.000 dekar alan için çiftçimize ücretsiz ekmeklik buğday tohumu verilecek. Belirlenen arazilerde ekilişler yapılacak. Hasat sonrası elde edilen mahsul belediye başkanlığı tarafından çiftçimizden piyasa değerinde satın alınacak. Alınan ekmeklik buğdaylar un fabrikamızda un’a dönüştürülecek. Girdi maliyetleri piyasaya göre düşük olacağından halk ekmek fabrikasında üretilen ekmekler vatandaşımıza daha düşük fiyata satmayı hedefliyorum. Şehrin bazı noktalarında ucuz halk ekmeği satışı yapılacak. Oluşturulan bu tesislerde istihdam yaratılacak.

11. YENİLENEBİLİR ENERJİ

Özellikle ilimizin yüksek ve güney yamaçları olan otluca ve berçelan bölgelerinde güneş ve rüzgar enerjisi sahaları belirlenip gerek devlet gerekse şahıs arazilerinde yerli yada yabancı yatırımcıların bu bölgelere belediyemiz ve vatandaşlarımız ile ortak yatırım sistemleri için yoğun bir çaba sarf edeceğim.

12. ASFALT PLANT TESİSİ

Asfalt plant tesisimiz belediye bünyesinde faaliyet gösterecek. Asfalt çalışmaları için kardeş büyükşehir belediyelerimizden gerekli araç ve ekipmanlar alınarak hizmetler belediye bünyesinde yapılacak.

13. AĞAÇLANDIRMA

Vatan tepesi ve Hakkâri üniversitesi başta olmak üzere çorak görünüm alanlarına iki yıl içerisinde bölgemiz iklimine uygun yüksek boylu binlerce ağaç ile ağaçlandırma planlıyorum.

14. GASTRONOMİ

Hakkâri mutfağının zenginliklerini tüm dünyaya duyurmak için gastronomi uzmanlarını ve program yapımcılarını belli zaman aralıklarında ilimize davet edeceğim. İstanbul’un Ankara’nın Beypazarı ilçesine sırf yaprak sarmasını, yine il dışından insanlar van’a tandırda van balığı ve ayran aşı çorbasını yemek için geliyorsa neden ilime doğaba, kris, doleme, ve nice doğal otlarımızla yapılan yemekleri yemeğe gelmesinler. Maalesef tanıtamadık bu güzelim şehri. Ama söz. Ben bunların hepsini yapacağım. HATSO’ya teşekkür ediyorum.

15.-SEMT PAZARLARI

Özellikle zap vadisinde bulunan bazı pilot köylerde %75 hibe destekli seralar kurularak halkımızı organik tarıma teşvik ederek mahsullerini kurulacak il merkezindeki semt pazarlarında satışlarına olanak tanıyacağız. Bura da amaç, örtü altı sebzeciliği başta olmak üzere açık alan da da yetiştirilen sebze ve meyvelerin doğada toplanan doğal şifalı taze otların ve salamurasının pazar sorununu ortadan kaldırmak kırsal ve merkezde şenlik tadında bir halk pazarı oluşturup halkımızın gelir seviyesini arttırarak tarımsal üretimle istihdamı yükseltmek. Arada komisyoncu ve aracı olmadan tarladan direk halka ucuz organik sebze ve meyve satışını sağlayacağız.

16. KENT KONSEYİ

Kent konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren bir platformdur. Sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarların temsilcileri, kent konseyinde bir araya gelir.

Kent konseyi, her türden farklılığa açık olarak bir kentin büyük buluşma arenasıdır. Kent konseyinin hukuki dayanağı, belediye kanunudur (madde 76). Kent konseyinin ilk kuruluşu, belediye başkanının çağrısıyla olur. Ancak kent konseyi, belediyenin bir birimi, müdürlüğü veya uzantısı değildir. sivil bir oluşumdur.

Kent konseyinin temel işlevleri, kentteki çeşitli aktörlerden oluşan bileşenleri ve paydaşları ile kentteki sorunları ortak akılla tartışmak; farklı paydaşlar arasında uzlaşma ortamları sağlamak; kamu kurumları ile toplum kesimleri arasında yeni köprüler ve diyalog kanalları kurmaktır.

Hizmete odaklanılmalı. Böylesi çağdaş, şeffaf, adil, üreten istihdam sağlayan sosyal bir belediyecilik modelini hayata geçireceğimin sizlere sözünü veriyorum.

Ben zoru seven aynı zamanda da hayalleri olan, nice hayallerini gerçeğe dönüştüren bir insanım. Hayaller toprağa atılan ilk tohumdur.

Şikâyet eden değil çözüm odaklı bir yönetim sergileyeceğiz.

Bu kenti gençler yönetecek gençlere umut olacağız.

Amatör spor kulüplerine fazlasıyla destek olacağım.

Hakkari’deki 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına Kayseri’den Yardım Eli Uzanıyor Hakkari’deki 4-6 Yaş Kur’an Kurslarına Kayseri’den Yardım Eli Uzanıyor

Şehir içi servisler yeterli değil takviye şart.

23 yıldır icracı hizmeti odaklı bir kurumda idareci ve mühendislik pozisyonunda görev yaptım. İl ve ilçelere beldelerde gitmediğim köy gezmediğim mezra kalmadı. Yıllarım bu halka hep hizmetle geçti. Bunca çalışma ve gayretin sonucunda 2013-2014 yıllarında ilimi kurumumu iki kez en çok proje sayısına sahip il olmasından ötürü Türkiye birincisi olduk. Bu benim için bir gurur kaynağı idi. bu ekibin başındaki insan bendim bunca yıllık devlet tecrübemin yanında elde ettiğim başarılarımın temelinde inanç, arzu ve halkımın ihtiyacı olan projeler vardı. Orda başardım burada da başarabilirim.

Başarmanın iki yolu var…

1-bir işi ya herkesten daha iyisini yapacaksınız

2- yâda kimsenin yapamadığını yapacaksınız.

Bu seçimlerde ne cumhurbaşkanı seçiyoruz ne de milletvekili. Bu seçimler hizmetlerin projelerin çağdaş bir belediyeciliğin konuşulduğu bir seçim. İdeolojik ve feodal bir bakış açısıyla bir yaklaşımın fayda sağlamayacağını düşünüyorum. Gençliğimiz çok umudumuz var

Cüneyt Özbek bu seçimlere cumhuriyet halk partisinin oylarını sadece yükselteyim diye girmiyor. İnsanımız ideolojiyi ve feodal bakış açısını bir tarafa bırakıp değişim ve hizmet düşüncesi ve arzusu oluşursa bu kente layık çağdaş bir belediyeciliği getirebilir ve bu seçimleri kazanırım mantığıyla giriyorum. Bu imkânsız mı? Hayır değil. Başarabilmek zor mu? Zor değil. Ben zoru seven bir insanım. Bunu değişimi isteyen halkımızla ancak başarabilirim"

"Çok Kapsamlı Belediye Binası Projesi"