Bir yazısı nedeniyle hakkında açılan dava sonucu 8 ay ceza alan, infaz düzenlemesinden faydalandırılmayan ve denetimli serbestlik başvurusu reddedilen gazeteci gazeteci Barış Pehlivan, açık cezaevinde aynı koğuşta kaldığı bir suç örgütü üyesinin, mafya-polis-yargı üçgenindeki ilişkilere dair anlattıklarını haberleştirdi. Pehlivan'a konuşan mafya üyesi, mermilerini polisten aldıkları, şu an cezaevinde olan bir emniyet müdürüne ve çok sayıda yargı mensubuna rüşvet verdiklerini ileri sürdü.

RELATED VİDEO

Pehlivan, Cumhuriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, çok bilinen bir mafya grubuna üye olan söz konusu kişi ile cezaevi yemekhanesinde tanıştığını belirtti. Pehlivan, bu kişinin bazılarının kayıt dışı kalması şartıyla anlattıklarını şöyle aktardı:

POLİSLER YILLIK MERMİ HAKLARI, 'EĞLENMEK' İSTEYEN YÖNETİCİLER...

"-Birçok suç örgütünün mermi kaynağı bazı polislerdir. Kurulan ilişkiler sayesinde onlar yıllık mermi haklarının bir bölümünü bizlere satar.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

-Devlet içerisindeki açgözlü yöneticiler daha rahat gezmek, eğlenmek ve cüzdanlarını doldurmak için suç örgütlerine yanaşır. Ben mesela firari olduğum bir dönemde, anlaştığım polisler eşliğinde rahatça gezerdim.


'ANKARA'DA BİR EMNİYET MÜDÜRÜ VARDI...'

-Ankara’da bir Emniyet müdürü vardı. Onlarca kişiden küçük küçük paralar alırdı. Bunun da tabii bir karşılığı olmalı. Örneğin pandemi döneminde para aldığı grupların işlettiği gece kulüplerini veya kumarhaneleri kapatmıyor ve onlara baskın yapmıyordu. Şimdi cezaevindeymiş o polis müdürü de.

'5 MİLYON LİRAYA CEZAMI ÜÇTE BİRE İNDİRDİ'

-Ama mafyanın en çok para yedirdiği grup hâkimlerdir. Yargılama sürecinde onlara ihtiyaç vardır çünkü. Örneğin benim dosyama bakacak olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesinin üyesini bağlamıştık. Önce yoklama çekerdi bana. Pahalı bir restorana mı gitmek istiyor, beni arardı. Birine hediye mi gönderilecek, sözde bana danışırdı. Sonra gün geldi, 5 milyon liraya benim alacağım cezayı 3’te 1’e indirdi.

-Anadolu’ya tayin olan bir yargı üyesi vardı. Zamanında çok işimizi görmüştü. Belki inanmayacaksınız, “Bana hiç yeni dava dosyası göndermiyorsun” diye sitem ederdi. Parasını koparacak sanık arıyordu.

'SOSYAL MEDYADA BEĞENİLME ARZUSU...'

-Yurtdışındaki mafya grupları buradan kaçıp ülkelerine sığınan Türk mafyasını bekler. Onları avucuna alıp Türkiye’deki uyuşturucu trafiğini yönetirler. Hani bazen İstanbul’daki uyuşturucu gruplarının çatışmalarını duyarız ya... Aslında onlar uluslararası kartellerin ellerindeki Türk mafyasının rekabetidir.

-Sosyal medyada beğenilme arzusu küçük mafya gruplarının oluşumunu hızlandırdı. Pahalı arabalar, güzel kadınlar, uyuşturucu gibi zaafları olanlar mafya için insan kaynağıdır. Bir mafya grubu kendisine adam kazandırmak için o zaafları kullanır. Sempati zaman içerisinde gönül bağına çevrilir. Gün olur, sizin için yapmayacağı şey yoktur. Yargılama bitene kadar da o kişiye bakılır, düzenli para gönderilir. Ama işte ceza kesinleştikten sonra, burada beş kuruşu olmadan hayatları çürür. Kullanıldıklarıyla kalırlar." (Kaynak)