Av. Ergül: Türkiye 'disiplin cezaları' sorularını yanıtlamadı Av. Ergül: Türkiye 'disiplin cezaları' sorularını yanıtlamadı

Batman'da 14 Şubat’ta gözaltına alınan yedi kişiden ikisi tutuklandı. Evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Halil Yıldırım, Adnan Vural, Hamza Karaman, Kadir Nebioğlu, Samet Aravi ve Diyar Yarma ile Mehmet Yılmaz Batman İl Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından "Örgüt üyesi" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen yedi kişiden Diyar Arma ile Mehmet Yılmaz hakkında tutuklama kararı verildi. Diğer beş kişi ise serbest bırakıldı.

ŞIRNAK'TA4 KİŞİ TUTUKLANDI

Şırnak2ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 13-14 şubatta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında çocukların da olduğu 32 kişi, İl Emniyet Müdürlüğünde ifade işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 32 kişiden 28’i serbest bırakılırken, dört kişi ise “Örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de aynı suçlamayla tutuklama kararı verdi. (MA)