Çağrı Önemli: Hakkari'ye Üvey Evlat Muamelesi Yapmayın

Yıllardır çağrıyı sonlandıran Başkan Tekin, “Her platformda dile getiriyoruz. Valiler, KGM ve onun dönemindeki Ulaştırma Bakanına kadar rapor halinde, masalarına oturarak sözlü bir çalışma şeklinde çalıştı. Bir kez daha sesleniyoruz. Hakkari'ye üvey davranması yapılmadı. Coğrafyanın kaderi değil, ihmalkarlıktır çocuklarımız bu yollarda öldüren. Türkiye'nin onun yerine büyük tüneller, viyadükler, köprüler, yollar yapılıyor ama Hakkari-Van Karayolunda 11 yıl 3 km Güzeldere Tüneli bitirilemedi. Hakkari'nin Derecik İlçesinden tutun Yeniköprü'ye kadar, Çukurca'dan tutun Hakkari Merkeze kadar ve Hakkari'den tutun Van Güzeldere Geçidine kadar bu yol tam bir ÖLÜM YOLU” kullandı.

Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Uzun Süredir Tehlikeler Devam Ediyor

Hakkari yollarında yıllardır heyelan, çığ ve yola düşen büyük kaya parçalarından onlarca canların kaybolduğunu kaydeden Başkan Tekin, “Ne yapıldı, herhangi bir önlem alındı ​​mı? Tabi ki hayır. Yeniköprü mevkiinde ve Çukurca yolunda aylardır heyelan düşüyor, neredeyse her gün oralardan geçen insanlardan üzerine yağmur gibi kayalar düşüyor. İnsanlar öylece kaderine terk edilmiş durumda. Önlem almak için daha kaç canın ölmesi gerekir” dedi.

Yetkililere Yöneltilen Sorular

Başkan Tekin şu sorular sordu;

  • - 11 Yıldır tamamlanamayan Güzeldere Tünelini ne zaman bitirmeyi ve hizmete sokmayı gizlice?
  • - Yüksekova-Yeniköprü arasında yapımı devam eden ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından “ışık görüldü” merasimi yapılan tüneller ne zaman tamamlanacak?
  • - Tüneller faaliyete geçene kadar Yeniköprü mevkiinde alternatif bir geçiş düşünülüyor mu yoksa insanlar üzerine kayalar düşmeye devam mı edecek?
  • - Yola yağmur gibi kayaların düştüğü Çukurca yolu bir çözüm düşünülüyor mu?
  • - Yolların kapanmasına ve can kaybı neden olan çığ bölgelerine çığ tünelleri yapılacak mı?
  • - Büyük tonajlı araçların da sık çalıştırılması ve sık sık çökmelerin yaşanması Yüksekova-Şemdinli ve Şemdinli-Derecik Karayolunda genişletme çalışmaları mı olacak?
  • - Özellikle seçim bilgilerini Hakkari'yi ziyaret eden siyasetçiler, bakanlar, bölge halkını anlamanız için Hakkari'de karayollarını kullanmayı düşünmüyor musunuz?

“Sahi siz bu yollardan hiç geçtiniz mi?”