Dün Hakkâri Merzan Şehir Stadyumunda, Hakkari Zapspor ve Mazıdağı Spor Kulübü arasında oynanan maçta çıkan olaydan sonra akşam saatlerinde evine giden polis ekiplerince ifadesi olduğu gerekçesi ile karakola götürülüp ilk ifadesi alınan Yalçın Kaval hastanedeki kontrolün ardından yeniden Atatürk Polis Karakoluna götürüldü.

İddiaya göre, karakolda ifadesi alınan Kaval polisler tarafından darp edildi. Avukatların devreye girmesi ile yeniden Hakkari Devlet Hastanesine götürülen Kaval, darp raporu aldı. Geceyi polis karakolunda geçiren Kaval polisteki işlemlerinin ardından bugün Hakkari Adliyesi’ne sevk edildi. Müşteki şüpheli sıfatıyla Hakkari Cumhuriyet Savcılığında ifadesi alınan Kaval adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Avukatları Savunmaların ardından mahkeme Müşteki şüpheli sıfatıyla yargılanan Yalçın Kavalı yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

DEM PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN ZİYARET

Dem Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Belediye eş başkanları M.Sıddık Akış, Viyan Tekçe ve DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut ve beraberindeki partililer Serbest bırakılan Kaval’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Burada konuşan Milletvekili Öznur Bartın; ‘’Biz bu haksızlığı kabul etmiyoruz. Bu yapılan bir zulümdür. Biz parti olarak üstümüze ne düşüyorsa hazırız.’’ Dedi.

Da390454 F830 4B62 A39A 2E9031F5441C 860X50563884 860X505

Hakkari'de madene karşı direniş Beşinci gününde Hakkari'de madene karşı direniş Beşinci gününde

Bcb91F7B 133C 464A B45F 9829Cd05E9C5 (1)