Aylin Cesur İYİ Parti'den Ayrıldı: İstifa Etti Aylin Cesur İYİ Parti'den Ayrıldı: İstifa Etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Uzun bir araç konvoyuyla karşılanan Bakırhan ve beraberindekiler, önce kent meydanında seçim turu attı. Daha sonra halka seslenen Bakırhan, Dargeçit'in "direniş ve isyan kenti" olduğunu ve "Kürt halkının iradesini çalmaya çalışanların gereken cevabı sandıkta alacağını" söyledi.

20 yıl önce kente yaptığı ziyareti hatırlatan Bakırhan şöyle konuştu:

"O zaman geldiğimizde kadın arkadaşlarımız bizi karşılamıştı. Büyük bir baskı ortamı vardı, şimdi olduğu gibi. Büyük bir zulüm vardı. 20 yıl önce bizi seçen ve karşılayan kadın arkadaşlarımıza bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Siz kadın arkadaşlar, ‘jin, jiyan, azadî' diyerek Rojava’yı özgürleştirdiniz. Kürtlerin en temel direği olduğunuz"

'KÜRT'Ü, EMEKÇİYİ KATLEDENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Orhan Doğan ve Garibe Gezer'i anan Bakırhan, 7 çocuğun katledildiği ve 'Dargeçit JİTEM davası olarak bilinen davaya gönderme yaparak şunları söyledi:

"30 yıl önce Kerboran’da (Dargeçit) 7 çocuk katledildi. 7 çocuğun katledilmesini vicdanına yedirmeyen ve bilgileri veren uzman çavuşu da yakarak katlettiler. Dargeçit JİTEM Davası olarak devam eden bu dava, Sivas ve Maraş davasında olduğu gibi cezasızlıkla sonuçlandı. Kürt dilini ve iradesini yok sayan bu sistem, Kürt’ü, emekçiyi katledenleri ödüllendirdi. Kerboran failli meçhullere boyun eğmeyerek kendi partisini selamladı. 31 Mart’ta da Kürt halkının iradesini çalmaya çalışanlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Bu katliamların cevabını, yok saymaların cevabını sandıklarda verecektir” dedi. Bakırhan, partinin Belediye Eşbaşkan adayı Asya Gezer’e işaret ederek, "Garibe’nin (Garibe Gezer) anısına saygıdan dolayı da olsa Asya arkadaşımıza onurlu halkımız sahip çıkmalıdır"

‘KÜRT MESELESİ 7 CANDIR’

İktidar yetkililerinin "Kürt meselesi yoktur" yönündeki sözlerine tepki gösteren Bakırhan şunları söyledi:

"Kürt meselesi, Kerboran’da katledilen 7 candır. Kerboran'da kardeşlerinin kemiklerini kuyularda 40 yıldır arayan halkın yaşadıklarına bakarak nasıl bir sorun olduğunu anlayacaklar. Kerboran’ı kaçak seçmenle elimizden aldılar. Bir önceki seçimi aldılar. Şimdi aynı yöntemi yapıyorlar. Belediye başkanı ne yaptı? Bütün ömrünü Kürt halkının demokratik mücadelesi için veren sizin yoldaşınız olan Orhan Doğan parkının ismini değiştirdi. Bu belediye başkanına Kürt’tür diyebilir miyiz? Bin yıldır bu topraklarda yaşayan Orhan Doğan’ın ismini parktan sökecek, dışarıdan bir isim vereceksin ve 'ben Kürt’üm diyeceksin. Hadi oradan"

‘HALKA YOKSULLUKTAN BAŞKA NE VERDİNİZ?’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine de cevap veren Bakırhan şöyle konuştu:

"Erdoğan ‘oy vermeyene hizmet yok’ diyor. Kerboran halkı iktidarın elinde; yol yok, su yok. Ahmet Türk burada, kaldırımın ve asfaltın ne olduğunu iyi bilir. Seçim için bu göstermelik atılan asfaltın ömrü uzun değil. Seçimi kaybettiklerini bildikleri için bunları rantçılara peşkeş çekmişler. Kerboran halkı AKP ile yönetiliyor. Hangi hizmeti yaptın? Kadınlar, gençler için hangi olanağı yarattın? Kerboran halkına yoksulluktan başka ne verdiniz? Bizi yok sayan, 'Kürt yoktur' diyen bir sistem içinde aday olan hiç kimse bizden değildir. Bizden olan buradadır”

'31 MART’TA MÜJDEYİ VERECEĞİZ'

Dargeçit'teki sağlık sorunlarına dikkati çeken Bakırhan, gelen doktorların başka yerlere gittiğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Oyumuzu kendimize vereceğiz. Garibe Gezer’in kardeşine vereceğiz, Ramazan arkadaşa vereceğiz. Ahmet ve Devrim arkadaşa vereceğiz. Bir ulu çınar (Ahmet Türk) buradadır. Bakın siyaseti bırakmıyor niye ‘Kürt sorunu henüz çözülmedi, ben bırakmak istemiyorum’ dedi. Onu size emanet ediyoruz. Ömrünü ve gençliğini Kürt dili, Kürt müziği yaşasın diye veren Devrim arkadaşı size aday getirdik. Bizi Orhan Doğan ismini parktan sökenlerle kimse karıştırmasın. Halkın hizmetindeki adaylarımıza oy vereceğiz. 31 Mart’ta bunları göndermenin müjdesini Serhat’a, Botan’na her yere vereceğiz"

Daha sonra büro açılışı gerçekleştirildi. Artıgerçek