Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, irade gaspının yaşandığı Colemêrg'de partisinin bulunduğu sokakta konuştu. Leyla Zana ve çok sayıda milletvekili de açıklamaya katıldı. Belediyeye 3'üncü kez kayyım atandığını belirten Bakırhan, "Normal ve adil olmayan bir yarışta dahi Hakkari’yi kazanamadılar. Tüm güçleriyle, kolluklarıyla, tehditleriyle, şantajlarıyla seçimi kaybettiler. Yetmedi kaçak seçmen getirdiler, neredeyse Hakkari nufüsunun 4’te biri kadar kaçak seçmenle bile seçimi kazanamadılar. Bu halk sizi istemiyor. Bu halk sizi reddediyor. Bu halk kayyımcı anlayışınızı reddediyor. Bu halk sizin onlara hizmet için burada olmadığınızı çok iyi biliyor. Sandık kuruluyor sonucu tanımıyorlar. Eşbaşkanı seçiyoruz iradesine kayyım atıyorlar. Ne yapalım peki? Kürt ne yapsın, Hakkarili ne yapsın? Açıkça ‘Kürt vatandaş değildir, oyu geçersizdir’ deyin" dedi. 

Whatsapp Image 2024 06 05 At 18.13.32 (1) 860X505

'KÜRTLER SÜMBÜL'DÜR'

"Siz de kayyımcı anlayışınız ve faşizan politikalarınız da bu topraklardan silinip gidecek" diyen Bakırhan, "Hakkari’yi ne zannettiniz siz? Hakkari 3 vekil ile sizlere en büyük dersi verdi. 3 dönemdir yerel yönetimleri kazanarak sizlere en büyük yanıtı verdi. Hakkari, Sümbül dağıdır, Sümbül gibi dik ve onurludur. Siz Sümbül'ü bu coğrafyadan silebilir misiniz? Sümbül gibi, Kürtleri de iradesini de bu topraklardan zulümle ve kayyımla silemezsiniz. Çerçöp Zap’ın akışını durdurabilir mi? Kürtler Sümbüldür, Zap'tır, çerle çöple asla durmaz. Bu akış devam edecek. Bu topraklara barış ve adalet gelinceye kadar Kürt'ün iradesini siz tanıyıncaya kadar Zap gibi bu halk mücadelesini devam ettirecek, bir yol bulacak” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 18.13.32 860X505

‘HİÇBİR KÜRT SİZE DİZ ÇÖKMEZ’

Akış’a verilen cezaya tepki gösteren Bakırhan, “Sıddık başkanın dosyasındaki itirafçının çarşaf çarşaf ifadeleri ortaya çıktı. Cezaevinde zorla bir vatandaşı korkutarak Sıddık başkanı tanımayan, bilmeyen, bir çayını içmeyen bir ittirafçıya sayfalarca itirafname imzalatmışlar. İşte bu hilebazlar, düzenbazlar Şêx Sêidlerden Seyid Rızalardan günümüze kadar aynı yalanı aynı hukuksuzluğu ve haksızlığı uygulamaya devam ediyorlar. Seyid Rıza diz çöktü mü ki Sıddık başkan diz çöksün? Hangi Kürt siyasetçi yıllardır uyguladığınız zulüm karşısında bu haklı davadan bu haklı mücadeleden vazgeçti? Bugün topunuz tüfeğiniz kolluğunuzla Hakkari halkını durdurduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. O irade iki ay önce sandıklarda ortaya çıktı. MHP’nin yönlendirmesiyle JİTEM ittifakının yönlendirmesiyle bu ülkeyi uçurumun kenarına getirdiniz. Ya bundan vazgeçersiniz ya da ülkeyi uçuruma sürüklersiniz. Yoksulluk, işsizlik var. Demokrasi yok, özgürlük yok. Gelmiş buradan akıl veriyorlar. Kürt'e ikili hukuk uygulanıyor. Kürt'ü sömürge bir halk olarak görüyorlar. Bunu biz demiyoruz bunu buradaki uygulama gösteriyor” diye konuştu.

Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi

Whatsapp Image 2024 06 05 At 18.13.33 860X505

‘BU CEZALARI TANIMIYORUZ’

Ne kayyımı ne verilen cezaları tanımayacaklarını söyleyen Bakırhan, “Sıddık başkanımız tekrar özgürleşerek, bu kenti yönetecektir. Bundan emin olabilirsiniz. Bir karar verin. 30 milyon Kürdün bu ülkede hukuku nedir bunu açıklayın. 30 milyon Kürt seçme seçilme hakkına sahip midir? Nasıl Sümbül Dağı yıllardır dimdik ayakta duruyorsa, Zap’ın akışını hiç kimse durduramayacaksa Kürt halkının onurlu mücadelesini de bu baskılar, bu zulüm politikaları asla durduramayacaktır. Hakkari halkına, seçimlerde ortaya koymuş iradeden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum, kutluyorum. Bu zulüm politikaları bizi durduramayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: MA