Ankara'da sokak ortasında katledilen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Sinan Ateş iddianamesine ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Ateş, açıklamalarının MHP'den kurumsal kimliklerine zarar verdiğine yönelik tepkilere de Ateş dosyasında ismi geçen 22 kişinin kurumsal kimliklerini okuyarak cevap verdi. "Kiralık katil Eray Özyağcı'ya şoförlük ettiği delillerle sabit olan kimdir efendim?" diye soran Ateş, "Söyleyelim, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın özel kalemi. Bu makama o kişiyi ben otutturmadım" ifadelerini kullandı.

Sözcü TV'de İpek Özbey ile Nokta Atışı programına katılan Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danıştay'ın 156. kuruluş yılındaki konuşmasına atıf yaparak, “Geç gelen adalet, adalet değildir. Adaletin olmadığı yerde huzur refah olmaz” dedi.

Ayşe Ateş, eşinin göz göre göre öldürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Önce hakaret edildi, iftiralar atıldı. Sonra korkutalım dediler. Sinan'ın yanında duran arkadaşlarına düşman oldular. Onları taciz etmeye başladılar. Çağrı Ünel'e 10 kişi saldırdı. Bu saldırıda 20 yaşındaki genç bir çocuk öldü. Bu olayı Sinan'ın itibarını bozmak için kullandılar. Bunu bir kan davasına çevirdiler. Amaçlarına ulaşmak için kullandılar."

TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI

İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Ailesinin ve kendisinin tehdit edildiğini belirten Ateş, şöyle konuştu:

"Korkuyorum, Ankara'nın göbeğinde siyasi cinayet işleyebiliyorlarsa, devlete kafa tutarcasına bu işi yapıyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Beni niye takip ettiniz. İnsan değil bunlar cani. Kimlik bilgilerimi istediler."

Ateş'in açıklamasından bazı kısımlar şöyle:

"MHP ve Ülkü Ocakları'na mensup kişiler Sinan Ateş'i tehdit etti. Bu kurumsal kimliği kendine kalkan yapanlar Sinan'ı katletti. Bu defa beni tehdit etmeye başladılar.

Bu kurumsal kimlikleri açıkça yazdıkları, belirttikleri profillerden Sinan'ı önce itibarsızlaştırma yoluna gittiler. Bu profillerden yaptıkları paylaşımlarla hakaret ettiler, iftiralar attılar. Sonra tehdit etmeye başladılar.

'ÜLKÜ OCAKLARI MENSUBU KİŞİLER TARAFINDAN SİNAN ATEŞ ULUORTA TEHDİT EDİLDİ'

Ülkü Ocaklarına ve MHP'ye mensup kişiler tarafından Sinan Ateş uluorta tehdit edildi, iftiraya uğradı. Sistematik olarak itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Bu da yetmedi bu kişiler, bu kurumsal kimliği taşıyan kişiler, bu kurumsal kimliği kendilerine kalkan yaparak Sinan'ı katlettiler. Katlettikleri yetmediği gibi onu mezarında rahat bırakmadılar, bu defa beni tehdit etmeye başladılar, arkadaşlarımı tehdit etmeye başladılar. Bunu yaparken bu kurumsal kimlikleri kullandılar.

'ORGANİZE BİR SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ HAREKET EDİYORLAR'

Bu cinayeti işleyen bu katiller ve bunların bilgileri, yaptıkları, bindikleri arabalar, işledikleri suçlar deliller ve dosyada sabitken, hala sanki onlar tesadüfen bir araya gelmiş gibi davranıyorlar ama öyle bir şey yok. Hepsi gayet organize bir suç örgütü gibi hareket ediyorlar."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Danıştay'ın 156. kuruluş yılındaki konuşmasında Erdoğan, Danıştay'ın Türkiye'deki adaletin ve sosyal huzurun teminatı olduğunu belirtti. Erdoğan, "Nasıl geç gelen adalet, adalet değilse, topluma güven veren adalet sistemi bekamızın güvencesidir. Tüm mahkemelerde yer alan 'Adalet mülkün temelidir' yazısı bize bunu hatırlatır. Adalet olmazsa huzur olmaz, güven olmaz" dedi. Artıgerçek