Anayasa Mahkemesi'nin Kararı

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk düzenlemesi olan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin 37 ayrı iptal kararı verdi. Bu iptal kararlarından biri de, CİMER'in usul ve esaslarının belirlenmesine ilişkin olan 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesinin 3. fıkrasıydı. Karar, 18 Ocak 2024'te oybirliğiyle alındı.

İptal Gerekçesi

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararına göre, CİMER'in usul ve esaslarının Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenemeyeceği gerekçesiyle 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesinin 3. fıkrası iptal edildi. Bu karar 9 ay sonra yürürlüğe girecek.

Barış Annelerinden Anneler Günü Mesajı: En Değerli Hediyemiz Barıştır Barış Annelerinden Anneler Günü Mesajı: En Değerli Hediyemiz Barıştır

Milletvekillerinin Davası

Kararın alınmasında; CHP'li Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile 131 milletvekilinin açtığı iptal davasının etkili olduğu belirtildi.