Altın Fiyatlarındaki Yükselişle Birlikte İmitasyon Altına Talep Artıyor

Ekonomik Kriz Altın Fiyatlarını Tetikliyor

Ekonomik kriz nedeniyle altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor ve bu durum imitasyon altınlara olan talebi artırıyor. 22 ayar bilezikler kuyumcularda en az 40 bin TL'ye satılırken, imitasyoncularda ise 400 TL'ye kadar düşebiliyor. Wan'da yaşayan vatandaşlar da düğün masraflarını azaltmak amacıyla imitasyon altın satan işletmeleri tercih ediyor. Bazı aileler, takı masraflarını azaltmak için 1 milyon TL’ye yaklaşan fiyatlar yerine imitasyon altınları tercih ediyor.

Kürtçe Şarkı Eşliğinde Halay Çeken 6 Kişi Evlerinden Gözaltına Alındı Kürtçe Şarkı Eşliğinde Halay Çeken 6 Kişi Evlerinden Gözaltına Alındı

İmitasyon Bile Pahalı

İmitasyon altın satan Zana Borak, kentte düğün masraflarının 1 milyon TL’yi bulduğunu belirtiyor. Kendilerinde satılan bileziklerin kuyumculardakine göre çok daha uygun fiyatlarla alıcı bulduğunu ifade ediyor. Borak, son zamanlarda talebin arttığını ve imitasyon altının fiyatının da günden güne yükseldiğine dikkat çekiyor. Mayıs ayından Kasım ayına kadar satışlarda ciddi bir artış olduğunu belirtiyor.

Altın Satıp İmitasyon Alıyorlar

İmitasyon dükkanı işleten Azat Kaya, ekonomik krizin her sektörü etkilediğini söylüyor. Altın fiyatlarının her gün artmasının insanları imitasyon takılara yönlendirdiğini belirtiyor. Düğün masraflarının yüksekliği nedeniyle insanların artık gerçek altın yerine imitasyonu tercih ettiğini ifade ediyor. Ayrıca evdeki altınları satmak zorunda kalan kişilerin de imitasyon takılara yöneldiğini belirtiyor. Asgari ücretle geçinen insanların altın alamayacak duruma geldiğini ekliyor.

Altın Fiyatları Düşsün Umuduyla

Çeyrek altın fiyatının 4 bin TL'ye yaklaştığını belirten imitasyoncu Hasan Boran, insanların artık altın alacak güçleri olmadığını dile getiriyor. Gerçek altın yerine birkaç parça imitasyon takı tercih edildiğini söylüyor. Boran, umutlarının altın fiyatlarının düşmesi ve insanların tekrar gerçek altın alabilecek duruma gelmeleri olduğunu belirtiyor. MA