Colemerg haber - Mimar Kaya
Yaklaşık bir yıl önce Almanya'dan yola çıkan Schröder ve Heringhaus, Türkiye'ye gelene kadar Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkeleri gezdiler. 
13Cbeb0F 2F5C 4B5A 9A10 48A1Dfda6Df2

Türkiye'de ise beş aydır seyahat ediyorlar ve son durağı Hakkari olarak seçtiler.

Hakkari'de karavana araçlarıyla konakladıkları süre boyunca, ırk, inanç ve ten rengi ayrımı yapmadan insanlarla bağ kurmak amacıyla "El Ele" sloganıyla tanıştıkları insanların ellerini boyayarak karavanlarına el izlerini nakşettiler.

158D28Aa 71D9 4F31 Ba7F B5C14Cad16Db

Bu etkinliği düzenlemelerinin amacı, dünyaya biraz daha huzur getirmek ve insanlar arasında anlayışı artırmak. 

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Turistler, kamp kurdukları her şehirde insanlarla güzel vakit geçirip kültürlerini öğrenmeye çalışıyorlar.

350E073A 763B 465A 905A 3B25Acb91A22

HAKKARİLİLER ÇOK MİSAFİRPERVER İNSANLAR”

Bir yılı aşkın süredir dünyayı dolaşıyoruz diyen Tobias Ich Schröder,”  Almanya'dan başlayıp Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geçtik.  Zaten beş aydır Türkiye'de seyahat ediyoruz.  Biz ülkeyi çok seviyoruz.  Özellikle güneydoğuyu seviyoruz, el ele vermek sloganıyla geziyoruz, insanların birbirine ait olduğunu göstermek istiyoruz.  Ten renginiz veya dininiz ne olursa olsun insanlarla birlikte gülmek istiyoruz, kültürlerini tanımak, ülkelerini görmek istiyoruz. Bu yüzden seyahat ediyoruz ve bizi motive eden de bu.  Hakkari'ye dağları sevdiğimiz için geldik ve artık buradaki insanları da sevmeyi öğrendik. Çok misafirperver bir karşılamayla karşılaştık ve bu bizim için harikaydı.  İnsanların misafirperverliğinden ve güzelliğinden çok etkilendik”

İNSANLARIN EL İZLERİYLE BAĞ KURUYORUZ”

C2Ec5221 A4Ed 4Cc5 A9Ca E7D516717F19

Konakladıkları tüm kentlerde insanların el izlerini karavana araçlarına nakşettiklerini anımsatan Tobias Ich Schröder ,” El izleri biz insanların birbirimizle bağlantı kurduğumuzu göstermeyi amaçlıyor.  Bağlanırız, biriz, dünyaya biraz daha huzur getirmek, insanlarla güzel vakit geçirmek istiyoruz. Bilirsiniz, insanlar arasında çoğu zaman saygı kaybolur.  TV izliyorsunuz, kötü haberleri görüyorsunuz.  O zaman anlayış eksikliği ortaya çıkıyor. Hemen ön yargılar devreye gidiyor.  Bunu yalnızca biz insanlar değiştirebiliriz.  Sadece birbirimizle şahsen konuşursak ve birbirimizin gözlerine bakarsak.  El izleriyle ulaşmak ve tanıtmak istediğimiz şey tam olarak budur” diye konuştu.