Müzik dünyasının önemli isimlerinden Ahmet Kaya’nın ülkeye dönüş hikayesini beyazperde izleyicisiyle buluşturacak olan 'Ahmet’in Türküsü' filminin vizyon tarihi belli oldu.

1 Mart’ta seyirci ile  buluşacak olan filmde Ahmet Kaya’yı Celil Nalçakan canlandırıyor. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturacak olan filmde, ‘Kimler Ahmet Kaya’yı hedef aldı?’, ‘Neden Ahmet Kaya?’, ‘Ahmet Kaya Paris’te neler yaşadı?’, ‘Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?’ gibi sorulara yanıt aranacak. 

Kudret Sabancı‘nın yönettiği 'Ahmet’in Türküsü'nün yapımını Erbay Medya üstelendi. Engin Elgün ve Savaş Korkmaz’ın yazdığı Film Ahmet Kaya‘nın sadece müzik kariyerini değil, aynı zamanda toplum üzerindeki etkisini ve eserlerini de mercek altına alıyor.

TÜİK verilerine göre, Hakkari Akraba evliliğinde kaçıncı sırada TÜİK verilerine göre, Hakkari Akraba evliliğinde kaçıncı sırada

GÜLTEN KAYA DAVA AÇMIŞTI

Sanatçı Ahmet Kaya’nın yasal varisleri GAM Müzik ve eşi Gülten Kaya Hayaloğlu, geçtiğimiz yıllarda Ahmet Kaya'nın hayatını çeken yönetmen Gani Rüzgar Şavata’ya dava açmıştı. Kaya Hayaloğlu, herhangi bir projeye izin vermeyeceklerini duyurmuştu.DUVAR