Dünyada 733 Milyon İnsan Açlık Çekiyor: Bu Dünyaya Ne Olacak? Dünyada 733 Milyon İnsan Açlık Çekiyor: Bu Dünyaya Ne Olacak?

Afganistan ve Endonezya’da Yaşanan Sel Felaketi

Afganistan’da Yaşanan Sel Felaketi

Taliban hükümetinin Mülteciler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, en az 315 kişi hayatını kaybederken bin 600’den fazla kişi yaralandı.

Resmi ölü sayısı önceden 153 olarak verilirken, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı tarafından yapılan açıklamaya göre Bağlan'da bin ev yıkıldı.

Afganistan’da aşırı yağışların neden olduğu seller, her yıl binlerce kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Nisan ayından bu yana yaşanan sel felaketlerinde çok sayıda insan hayatını kaybetmişti.

40 Mrk 12 05 2024 Afganistan Endonezya Sel1 860X505

Endonezya’da Yaşanan Sel Felaketi

Endonezya’da dün etkili olan sağanak yağışlar ve ani su baskınları, Marapi Dağı'ndan gelen soğuk lav akıntıları sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti. Acil servislerin açıklamasına göre, 4 kişi ise kayıp durumda. Arama kurtarma teşkilatı, felaketin Agam ve Tanah Datar bölgelerinde dün gece saat 22.30 civarında gerçekleştiğini bildirdi.

Basarna adlı kurtarma teşkilatının başkanı Abdul Malik, “Agam bölgesinde 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ve diğer dört kişinin hala arandığını” açıkladı. Endonezya'da yağışlar, toprak kaymaları ve su baskınları gibi doğal afetler sıklıkla yaşanmaktadır. Mart ayında Batı Sumatra Adası’nda meydana gelen toprak kayması ve sel felaketinde en az 26 kişi hayatını kaybetmişti. MA