Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleri hakkında soruya yanıt verdi. Tunç, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi.

Tunç, "TBMM seçim yenileme kararı alırsa Cumhurbaşkanı'nın 3. kez adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var" dedi.

Yılmaz Tunç CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda Fatih Keleş’in balyalarla para saydığı görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatılmasına ilişkin de, "Görüntülerde ismi geçenler, ifadelerine başvurulacak. Orada bir suç unsuru var mı yok mu burada ortaya çıkacaktır" dedi.

ERDOĞAN: BU BENİM İÇİN BİR FİNAL

Erdoğan, geçen günlerde yaptığı konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerinin kendisi adına son seçim olacağını söylemişti. Erdoğan, "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" demişti.

'360 VEKİLLE, BU KARAR ALINIRSA TEKRAR ADAYLIK YOLU AÇILIR'

Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuya ilişkin açıklamada bulundu. Tunç, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız gençlerle toplantıda Anayasamızın kuralını hatırlattı. 101. Madde'ye göre 5 yılda bir seçilebilir 2 dönem seçilebilir ama 116. Madde'de de 2. dönemde TBMM seçimleri yenileme kararı alırsa, o da 360 vekille, bu karar alınırsa tekrar adaylık yolu açılır. Bakalım zaman var.

'116. MADDE VAR, O DURUMDA 3. ADAYLIK SÖZ KONUSU OLABİLİYOR'

Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin nereden nereye geldiğini, fiziki kalkınmasından tutun da dış politika gücüne varıncaya kadar, demokrasi yolundaki mücadele ve geldiğimiz noktaya bakınca vatandaşımızın 17 seçimde arkasında durdu. 18. sandık şimdi. Anayasa'ya göre son seçimim dedi ama başka maddeler de var. 116. Madde var. O durumda 3. adaylık söz konusu olabiliyor."

CHP'DE PARA SAYMA GÖRÜNTÜLERİ

Tunç, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda Fatih Keleş’in balyalarla para saydığı görüntülerle ilgili de şunları söyledi:

"O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başladı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bu paraların partiye yapılan bağış olduğu söylendi. Bunun da bir kuralları var. Kampanyada verilen hesaplar var. Oradan mı geliyor. Başsavcılık bunların hepsini soruşturacaktır. Böyle bir miktardaki paranın, il binasının satışını nasıl söz konusu olabildiğini Cumhuriyet savcılığı bu tereddütlerin ortadan kaldıracağı bir soruşturma gerçekleştirecek.

'ORADA BİR SUÇ UNSURU VAR MI YOK MU BURADA ORTAYA ÇIKACAK'

Bu paranın genel merkez tarafından mı ödendiği, yoksa buradan mı ödendiği. Belge ve görüntü kaynaklarının da tutmaması hepsi savcılığın kontrol edeceği konulardır. Suçtan elde edilen bir gelir varsa bu ortaya çıkacaktır. Böyle elden 15 milyon gibi bir paranın teknoloji çağında verilmesi... Görüntülerde ismi geçenler, ifadelerine başvurulacak. Orada bir suç unsuru var mı yok mu burada ortaya çıkacaktır."