Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Zorava Mahallesi’nde dün sabah yapılan ev baskınlarında sokağa çıkma yasağı gerekçe gösterilerek mahallelinin evlerinden dışarı çıkmasına izin verilmedi. Mahalleye giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Baskın sonrası Sur İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan ifadeye çağrılan Tacettin Kardaş, Cahit Eren, Mürsel Bahtiyar ve Hayrettin Kardaş, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

“Asılsız ihbar” ile evleri basılan ve sonrasında gözaltına alınan Tacettin Kardaş, Cahit Eren, Mürsel Bahtiyar ve Hayrettin Kardaş’ın gözaltı süresi Pazartesi’ye kadar uzatıldı.

RELATED VİDEO

Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız Erdoğan Sermayeye Destek Sözü Verdi: Ekonomimiz Yeniden Şekilleniyor, Yeni Bir Lige Geçiş Yapacağız

Sur ilçesinin Zorava Mahallesi’nde birçok eve sabah saatlerinde askerlerce baskın düzenlenmişti. Silah doğrultulan köylüler, kalkan olarak kullanılmış, vatandaşlardan Tacettin Kardaş, baskınların bir işkence olduğunu belirterek, insan hakları örgütlerine çağrıda bulunmuştu.(MA)