Akalın (Bajêrgeh) Mahallesinde Gerginlik Yaşandı

'Yüksekova’ya bağlı Akalın (Bajêrgeh) mahallesinde ILS cihazı bırakmak için mahalleye giden ekip ile halk arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

HESOB Başkanı Tekin: Sınır kapılarında yoğunluğu azaltmak için tedbirler alınmalı HESOB Başkanı Tekin: Sınır kapılarında yoğunluğu azaltmak için tedbirler alınmalı

ILS Sistemi Eksikliği Nedeniyle Uçak Seferlerinin İptal Edildiği Selahaddin Eyyübi Havalimanı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda her yıl yüzlerce uçak seferi ILS sistemi olmadığı için iptal ediliyordu. Konuyla ilgili bugün İlçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Akalın (Bajergeh) mahallesinde 170 dönümlük arazisine ekipler tarafından ILS cihazı kurulması planlanıyordu.

Halkın ILS Cihazına Karşı Tepkisi

Mahalle sakinleri ILS cihazının hayvanların beslendiği alana kurulduğunu belirterek ekiplere tepki gösterdi. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri yönlendirildi. Ekipler ile mahalle halkı arasında kısa süren gerginliği polis ekipleri müdahale etti. Mahalle sakinleri 170 dönümlük mera alanlarında 300 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvanın beslendiğini belirterek, tek geçim kaynaklarının bu araziden sağladıklarını söyledi. Halk mera alanında nöbet tutarak cihazın kurulmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.