Colemêrg Belediyesi'ne kayyım atamasına karşı kentte ziyaretlerini sürdüren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, Gever Belediyesi'ni ziyaret etti. Eş genel başkanların olduğu heyet, daha sonra esnafları ziyaret etti. 

DEM Parti ve DBP, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ve yüzde 48.91 oyla seçilmiş Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın 19 yıl 6 ay hapis cezası verilerek tutuklanmasına karşı protestolarını sürdürüyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet bugün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde. Bakırhan programına Yüksekova Belediyesi'ni ziyaret ederek başladı. Bakırhan ve milletvekillerini DEM Partili Yüksekova Belediye Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri karşıladı.

Whatsapp Gorsel 2024 06 07 Saat 11 11 33 B6Dc6F95 860X505

Tuncer Bakırhan ve milletvekilleri belediyeyi ziyaretinin ardından esnaf ziyaretine başladı. Polis esnaf ziyaretini engelleyerek ablukaya aldı. Halkın alkış ve sloganlarıyla durumu protesto etmesi ardından abluka kaldırıldı.

Esnaf ziyaretine devam eden Bakırhan, daha sonra halk buluşmasında konuşacak.

'KÜRTLER KAYYIMI KABUL ETMEDİ, ETMEYECEK'

Esnaf ziyaretine devam eden Bakırhan, daha sonra halk buluşmasında konuştu. Hakkari'ye atanan kayyımı halkın kabul etmediğini vurgulayan Bakırhan şunları söyledi:

"Genel merkezimiz olarak, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, yöneticilerimizle birlikte dört gündür Hakkari'de halkımızla birlikteydik. Orada iradesine sahip çıkan, irade gaspını kabul etmeyen Colemêrgli halkımıza da buradan bir kez daha selam ve saygılarınızı gönderiyoruz. Colemêrg bir daha gösterdi ki artık Kürt halkı kayyım istemiyor, kayyım anlayışına karşıdır. Çünkü iki dönem kayyım bu coğrafyada, bu topraklarda hükümet tarafından atandı ve halkımız kayyımın ne olduğunu büküyordu. Bunu en iyi Yüksekova halkı bilir. Yüksekova'da da kayyım zihniyetinin nasıl yerel yönetimleri tahrip ettiğini boş batağına batırdığını herkes şahit oldu. Bu dönem yine sandıkta yenilen, bütün hilelere rağmen kaçak seçmenlere rağmen yenilen AKP-MHP iktidarı yine Hakkari'ye kayyım atadı. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, Kürtler bunu kabul etmeyecek. Türkiye'nin emekçileri, yoksulları, Türkiye'deki halklar bunu kabul etmeyecek ve etmediler. Emin olun ilk defa Hakkari'deki kayyım meselesinde Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, kadınlar, gençler, Edirne'den Hakkari'ye kadar partilimiz, partilimiz olmayan siyasi partiler, diğer kitle örgütleri, dost kurum ve kuruluşlar kayyıma karşı ses yükselttiler"

'AKP'Yİ UYARIYORUZ KAYYIMINIZI ÇEKİN'

İktidara seslenen Bakırhan, "Buradan hükümetin Türkiye'de, Hakkari'de ortaya çıkan kayyım karşıtı direnişi görmelerini istiyoruz. Kayyım çare değil, kayyım çözüm değil. Kayyım bu ülkede barış için az da olsa var olan o anlayışı, o iradeyi de ortadan kaldırıp silecek bir düşman hukukudur. Uyarıyoruz AKP'yi; kayyımınızı çekin, kayyımcı anlayışınızı bitirin" diye konuştu.

'SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORSANIZ KONUŞMAYA HAZIRIZ AMA KAYYIM ATARSANIZ DİRENİRİZ'

"Eğer bu ülkede gerçekten sorunları çözmek istiyorsanız Kürt halkını bir adresi ortada duruyor" diyen Bakırhan şöyle devam etti:

"Hazırdır, konuşmaya da tartışmaya da ama biz kayımda ısrar edeceğiz diyorsanız da vallahi direniriz kusura bakmayın. Kayyıma izin vermeyiz çünkü kayyım haksız hukuksuz bir girişimdir. Seçimde kaybedeceksin, seçimde yenileceksin, seçimde bu annelerimizin oylarıyla birlikte yerel yönetimlerde kaybedeceksen sonra diyeceksiniz ki ben bu annenin iradesine kayyım atıyorum. Kusura bakmayın bunu kabul etmeyiz. Hakkari'de de söyledim. Burada da söylüyoruz, siz atarsanız biz direniriz. Siz atarsanız biz karşı dururuz. Siz atarsanız biz onu yok sayarız. Siz atarsanız bir sonraki seçimde ,inşallah çok uzak değil, seçim günleri emin olun sadece tabela partisi olmasınız Türkiye'nin her yerinde Kürt halkının, onurlu Türkiye haklarının oylarıyla birlikte iktidardan tepe takla gidersiniz."

'KAYYIMI BAŞIMIZA BELA ETMEYE KALKARSANIZ SANDIKTA CEVABINIZI ALIRSINIZ'

31 Mart Yerel Seçimlerini hatırlatan Bakırhan, "İnsanlar size 31 Mart'ta bir mesaj verdi. Diyalogla, müzakere ile sorunlar çözülsün dedi. Buna rağmen baskıyı, zoru, kolluğu, Kürtlerin Türklerin başına bela etmeye kalkarsanız sandıkta cevabınızı alırsınız" dedi.

'KAYYIMIN YÜKSEKOVA'YA BIRAKTIĞI BORÇ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN FAZLA'

Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı Hakkari'de trafik kazası.. 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Yüksekova Belediyesi'ne kayyımın bıraktığı borçlar dikkat çeken Bakırhan, "Yüksekova'dayız. Biraz önce belediyemizi ziyaret ettik. Şadiye eşbaşkanla, Şoreş eşbaşkanla da biraz sohbet ettik. Belediye meclis üyelerimizle de sohbet ettik. Emin olun bir enkaz bırakmışlar. Biraz vicdanı olan biraz onuru olan hiçbir insan kayyım anlayışının yapmış olduğu bu tahribatı kabul etmez. Yüksekova Belediyesi direnişi ile rekor oyuyla Türkiye'de örnek olmuş, model olmuş bir kenttir ama kayyım onu başka bir şeyle Türkiye'de tekrar model yapmaya çalıştı; büyük borç batağıyla. Yüksekova Belediyesi'nin borcu büyükşehir belediye borçlarıyla neredeyse aynıdır. Nüfusa kıyaslarsan büyükşehir belediyelerinden daha fazla bir borç bırakmıştır. Bu enkazı görmeyenle, bu yolsuzluk, bu usulsüzlüğü görmeyenler Kürde biz size kayma atlayacağız diyorlar. Ayıptır, günahtır, biraz vicdanlı olun" diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Artıgerçek