"YSK'ya Gönderilen İtirazların Sonuçları Belli Oldu: 81 İtirazın 17'si Kabul Edildi"

Yerel seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP 35, AKP 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, Büyük Birlik Partisi (BBP) 1 ve İYİ Parti ise 1 şehirde belediye başkanlığı kazandı. Ancak il seçim kurullarından çıkan kararlara karşı yapılan itirazlar için süre sona erdi.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından ilçe ve il seçim kurulları ile YSK'ya yapılan itirazlar değerlendirildi. İlçe seçim kurullarına yapılan 81 itirazın sonucunda, AKP'den 18 itirazın 17'si reddedilirken, 1'i kabul edildi. CHP'nin 24 itirazının tamamı reddedildiği belirtildi. MHP'nin 9 itirazının da reddedildiği görüldü.

DEM Parti'nin YSK'ya yaptığı 12 itirazdan biri kabul edilirken, diğerleri reddedildi. Yeniden Refah Partisi'nin 9, Büyük Birlik Partisi'nin 4, İYİ Parti'nin 1 ve Vatan Partisi'nin 1 itirazı da reddedildi. Ayrıca, 3 belde için yapılan itirazlar da reddedildi.

AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler

Olağanüstü itiraz süreci 7 Nisan'da başladı ve 14 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. YSK'nın itirazları değerlendirmesinin ardından kesin seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor.