Yılmaz, yapısal reformlara işaret ederken, geçen yıl ilan ettikleri programı kararlı bir şekilde uygulayarak bu hedefe ulaşacaklarını vurguladı.

TCMB  faiz oranını dördüncü kez yüzde 50'de sabit bıraktı TCMB faiz oranını dördüncü kez yüzde 50'de sabit bıraktı

Ayrıca, Türkiye'nin karşılaştığı zorluklara rağmen güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, deprem gibi afetlerin yaralarını sarmanın yanı sıra şehirlerin afete karşı daha dirençli hale getirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ekonomik olarak büyümenin sürdüğünü, istihdam ve ihracatın arttığını ve cari açığın düştüğünü de belirtti.

Yılmaz, ekonomide yapılan bu gelişmelerin enflasyonla mücadelenin sonuçlarını görmeye başlamak için iyi bir temel oluşturduğunu ve bu sayede ücret artışlarının zamanla erimesini önleyeceklerini ve kalıcı refah artışı sağlayacaklarını ifade etti. Yapısal reformlar yaparken kamu yönetiminin verimliliğini artırmaya, demokratik standartları yükseltmeye ve daha etkin bir adalet sistemi oluşturmaya odaklanacaklarını da belirtti.

Sonuç olarak, Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlarda kararlı bir şekilde ilerlediğini ve enflasyonla mücadele gibi temel konuları ele aldığını gösteriyor.