Van'da Hakkarili Dengbêj İsmail Seyranoğlu tarafından “Şeveroka Destar” adlı özel bir gece düzenlendi. Bu etkinlik Kumbara Kültür Sanat Merkezi Sahnesi'nde gerçekleşti ve Seyranoğlu ile birlikte dengbêj kadınlar, buğday öğüterek şarkılar söyledi.

Van'da Kültürel Bir Etkinlik

Van'da uzun yıllardır dengbêjlik eğitimi veren ve programları düzenleyen Hakkarili Dengbêj İsmail Seyranoğlu, bu kez “Şeveroka Destar” adına özel bir etkinlik düzenlendi. Programa, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eğitim Görevlisi Dr. Yaşar Kaplan, Hakkarili Araştırmacı Yazar Halit Sadini ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Özgün Bir Gösteri

Etkinlikte özellikle Hakkari yöresine ait bir gelenek canlandırmak adına dengbêj kadınlar, Kürtçe müzikler eşliğinde buğday öğüterek Destar edildi. Bu geleneği ve kültürü yaşatmak isteyen Dengbêj Seyranoğlu, “Şeveroka Destar” etkinliğinde dengbêj kadınlarla birlikte sahnede alındığını ve buğday öğüterek şarkılar söyledi.

Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti

Zengin İçerikli Bir Etkinlik

Bu özel programda Hakkarili Yazar Halit Sadini, Hakkari ve Kürt töreninin Van'da yaşatılmasının önemine değindi. Ayrıca Hakkarili Öğretim Görevlisi Dr. Yaşar Kaplan da kadın bir dengbejden plaket almanın mutluluğunu dile getirdi.

Bu etkinlik, Kürt kültürü ve geleneğini yaşatmak adına önemli bir adım atmış ve seyircilere doyumsuz bir seyir zevki yaşatmıştır.