Van’ın Bahçesaray İlçesi’ne bağlı Cevizlibelen (Kisor) ve Altındere (Alınç) mahalleleri sakinleri arasında kavga çıktı. Saat 10.00 sularında iki köyün çobanları arasında yaşanan tartışma köylülerin de katılmasıyla taşlı-sopalı kavgaya dönüştü.

Kavgaya müdahale eden güvenlik güçleri, köylere giriş çıkışları yasakladı. Yaralanan yedi kişi Bahçesaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan iki kişi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

KAVGANIN SEBEBİ ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

RELATED VİDEO
Play Video
Artı Gerçek’e konuşan Cevizlibelen Mahallesi sakinlerinden Ömer Orhan, kavganın nedeninin arazi anlaşmazlığını olduğunu söyledi. Altındere köylülerinin Cevizlibelen Köyü’nün 100 yıla yakındır kullandığı araziyi tabulaştırılmak istenmesinden kaynaklı kavganın çıktığını iddia eden Orhan şöyle konuştu:

"Arazi 100 yıla yakındır Cevizlibelen köyü kullanıyordu. Ancak son yıllarda Altındere köyü sakinleri burayı tabulaştırmaya çalışıyordu. Bu sabah da hayvanlar bu araziye götürülünce Altındere köyü çobanları havaya ateş açtı. Bunun üzerine önce çobanlar tartıştı sonra da her iki köyden insanlar bölgeye geldi ve birbirine girdi. Sopalar ve taşlar kullanıldı. Kısa sürede güvenliğin müdahalesi oldu. Yaralılar helikopterlerle hastaneye kaldırıldı. Şu an için gözaltına alınan kimse olmadı. Durum sakin."


MUHTAR: ARAZİNİN KULLANIM HAKKI VE TAPUSU BİZDE

Artı Gerçek’in ulaştığı Altındere köyü muhtarı Şemsettin Öz ise söz konusu arazinin kendilerine ait olduğunu söyledi. Arazi anlaşmazlığının 1946 yılına dayandığını söyleyen muhtar Öz, “O dönemde biz resmiyette haklı görüldük. Arazinin kullanım hakkı da tapular da bizde. Mahkeme kararları da var. 2021 yılında son mahkememiz oldu ve sonuç değişmedi” dedi.

Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı Erdoğan, Bir Bakan Yardımcısı da Dâhil Olmak Üzere Çok Sayıda Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı

Yaşanan kavganın ardından şu anda durumun sakin olduğunu anlatan Öz, kavgada köylerinden iki kişinin yaralandığını aktardı. Bu meselenin büyümesini istemediğini belirten Öz, “Umarım bu sorun çözülür artık” dedi.