Aylin Cesur İYİ Parti'den Ayrıldı: İstifa Etti Aylin Cesur İYİ Parti'den Ayrıldı: İstifa Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, Erdoğan’ın ‘sol ilkelere uygun hareket eden’ bir lider olduğunu, AKP’nin de ‘sol politikalara yakın’ olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, sol hareketler hakkında yazdığı yazıda AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddiaları açıklamalarda bulundu.

Mehmet Uçum AKP'yi 'sol politikalara en uygun parti' olarak niteledi. Uçum ayrıca, Erdoğan'a ilişkin bir iddiada da bulunarak sol ilkelere en uygun hareket eden liderin Erdoğan olduğunu ileri sürdü. Uçum, Oda TV’ye gönderdiği yazıda AKP’nin de sol politikalara en yakın parti olduğunu savundu.

'ANTİ-EMPERYALİZM, YURTSEVERLİK, DARBE KARŞITLIĞI, MÜLTECİLERİN KORUNMASI...'

Uçum, yazısında şunları kaydetti:

“Günümüzde solun ayırdedici karakterlerine bakıldığında, anti-emperyalizm, yurtseverlik, darbe karşıtlığı, mültecilerin korunması, kadın hakları savunuculuğu, gençliğe sahip çıkılması, güçlü sosyal politikalar gibi temel sol yaklaşımlar üzerinden değerlendirildiğinde siyasi niteleme açısından olmasa dahi siyasi pratik bakımından sol ilkelere daha uygun hareket eden liderin R. T. Erdoğan, sol politikalara yakın olan partinin Ak Parti olduğu çok güçlü bir şekilde söylenebilir.” Artıgerçek