Kaymakamın seçim çalışmalarına katıldığını söyleyen Bakırhan, "Ampul rozetli bürokratlardan hesap soracağız" diye konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi seçim gezilerine devam ediyor. Bugün Siirt'e giden Bakırhan ilk olarak Eruh ilçesini ziyaret etti. Bakırhan’a partinin Siirt Belediye eşbaşkan adayları Sofya Alagaş ve Mehmet Kaysi ile Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş eşlik etti.

Partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan Bakırhan, önce parti binası önüne geldi. Burada toplanan partilileri selamlayan Bakırhan, ardından esnafları ziyaret etti. O anlarda sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “ Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı. Partilerinin seçim lokali önüne kadar yürüyen DEM Parti Eş Genel Başkanı, burada ilçe halkına seslendi.

'HARAM SEÇMEN İLK OLARAK BURADA DENENDİ'

Bakırhan, ilçe halkına “2014’te burada belediyeyi sizin helal oylarınızla kazandık. Öncesinde de belediye bizdeydi. Emin olun belediye bizlerde olduğunda halk hizmetin ne olduğunu gördü. Belediyenin tek bir lirasının bile ne kadar değerli olduğunu yaşadı. 2019’da kaçak, haram seçmen ilk Eruh'ta denendi. Burada Eruh halkının iradesi gasp edildi. Ha kayyım ha gasp, aynıdır. Bunlar cami, namaz, seccade diyorlar ama akılları haram ve hilede. Gerçek Müslümanlar asla hile yapmaz, haram yemez etmez. Bunlar Siirt ve Eruh halkının belediyelerini gasp ederek, en büyük haramı yiyorlar” sözleriyle seslendi.

'31 MART’TA DÜZEN KARŞISINDA VARIZ DİYECEĞİZ'

Kayyım idaresinde bulunan ve AKP’liler eliyle yönetilen belediyelerde olanakların çarçur edildiğini, halka hizmet yerine kaynakların yandaşlara peşkeş çekildiğini söyleyen Bakırhan, “Biz bu topraklardaki Kürtlerin özgürce, eşit yaşaması için varız. Bu uğurda büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Kürtler de eşit olanaklardan yararlansın diye mücadele ediyoruz. Eruh gibi bir yerde gençlerimizin, kadın arkadaşlarımızın çalışacağı tek bir yer var mı? Eruh silahların gölgesinde kayyıma benzer yönetim anlayışıyla üvey evlat muamelesi görüyor. 31 Mart’ta biz de bu düzen karşısında varız diyecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

1357 TAŞIMA SEÇMEN

Eruh'a 1357 taşıma seçmen getirildiğini söyleyen Bakırhan, “Bu 1357 seçmen Eruhlu mu? Değil. Haritada ‘Eruh'un yeri neresidir?’ diye sorduğunuzda bulamayacaklar. Seçim günü gelip oy kullanıp, çekip gidecekler. Bu hırsızlık değil midir? Bunun için bu kaçak seçmenlere karşı bizim de uyanık olmamız lazım. Bu toprak kutsal bir topraktır, bizim mücadelemiz için önemli merkezdir. Bunun için Eruh dışında olan insanlarımızı, halkımızı bugünden itibaren çağıracağız. Neredeyseler ilçe binalarımıza gidip demli çay içsinler, arkadaşlarımız onları gönderir ve gelip burada helal belediye başkanı seçsinler” diye konuştu.

'AMPUL ROZETLİ BÜROKRATLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

Bakırhan, ilçe kaymakamının AKP’li ilçe başkanı gibi seçim çalışmalarında yer almasını da eleştirdi. Bakırhan, “Biz bir gün iktidara inşallah geleceğiz. Bu ampul rozetli bürokratlardan kesinlikle kanun önünde hesap soracağız. Kaymakam, müftü yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü kendisine güveniyorsa gelsin aday olsun. Bunlar hakkında suç duyurusunda da bulunacağız. Böyle bir anlayışı, sistemi reddediyoruz” dedi.

'YAKUP AĞA’NIN MİRASINA SAHİP ÇIKIN'

DEM Partili adayların halka hizmet için yola çıktığını vurgulayan Bakırhan, şunları söyledi:

“Belediye başkanlarımız yanlış yapsa ilk biz yakalarına yapışırız. Onlar belediyelerini yandaşlarına peşkeş için yoklar. Dili, kültürü için varlar. Yakup Ağa’yı hepiniz bilirsiniz. 1926’da Kürtler demokratik haklarına kavuşturulsun diye mücadele etti, mezar yeri bile yok. Bugün Yakup Ağa’nın torunu gelmiş DEM Parti karşısında aday olmuş. Onun mezar yerini bile göstermeyenlerle, bu sistemle birlikte yarışıyorlar.

Belki biz Yakup Ağa’nın torunu değiliz ama onun düşüncesinin yol arkadaşıyız. Onun bayrağını biz taşıyoruz. Lütfen siz de AKP’de başka yerde yer alanları uyarın. Kürt’ün evi DEM Parti’dir. Kürt varsa burada siyaset yapar, Kürt varsa evine gelir. Burada bu halkın acılarına merhem olmak için mücadele eder. Yakup Ağa’nın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Yakup Ağa’nın aday olan torununa değil ama diğer yakınlarına çağrı yapıyorum DEM Parti adaylarına oyunuzu verin, Yakup Ağa’nın mirasına sahip çıkın."

DEM Partisi’nden Ali Bozan: Sözünü Söylemekten Kaçan Namert Olsun DEM Partisi’nden Ali Bozan: Sözünü Söylemekten Kaçan Namert Olsun

Seçimlere seferberlik ruha ile hazırlandıklarını dile getiren Bakırhan, partilerden herkesin kapısını çalmalarını istedi. Bakırhan, özellikle kadın partililer büyük görev düştüğünü söyleyerek, “Kadın arkadaşlar AKP’lilere gidin onlara; sizin oyunuz MHP’ye gidiyor, çocuklarınızı uyuşturucuya bulaştıranlara gidiyor, Selahattin’leri, Gultan’ları, Figen’leri hapse atanlara gidiyor deyin” ifadelerini kullandı.

Eşbaşkan adaylarını halka emanet ettiğini belirten Bakırhan “31 Mart’ta AKP’nin belediyecilik anlayışına, kayyım zihniyetine son verecek misiniz? Hakkın, adaletin, eşitliğin hüküm sürmesi için var mısınız?” sorusuna halk, güçlü alkışlarla yanıt verdi.

Bakırhan, konuşmasını ardından programının bir diğer durağı olan Kurtalan ilçesine doğru yola çıktı. (MA)