Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) TRB2 Bölgesi 2024-2028 Bölge Planı Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda; Katma değerli tarımsal üretim ve kırsal alanda ekonomik çeşitliliğin artırılması, bölgesel turizmde markalaşma, emek yoğun sanayi sektörlerinin geliştirilmesi ve verimliliğin artırılması, nitelikli istihdam, girişimciliğin geliştirilmesi, şehirleşme, afet yönetimi ve çevre gibi stratejik konu başlıkları ele alındı.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

Geçtiğimiz hafta Hakkari Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, Hakkari Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Genel Sekreter Senar Hatim, daire başkanları, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bitlis, Hakkari, Muş ve Van İl temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde geçekleştirilen çalıştaylar neticesinde stratejik önceliklere nihai hali verilecek, bu önceliklere göre hedefler, tedbirler, proje ve programlar tasarlanması planlanıyor.