TRAKYA HAKKARİ'LİLER DERNEĞI...

Aslında milliyetçi duyguları kabarık olan biri değilim ama Hakkari'li olmak her zaman ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Atalarımızdan beridir süregelen örf ve adetlerine bağlı kalan nadir topluluklardandır Hakkari insanı. Kendilerini pek tanımasamda yazma ihtiyacı duyduğum Trakya Hakkari'liler derneğine bütün Hakkari halkı adına teşekkür mahiyetinde böylesi bir yazıyı yazmak istedim. Sayın Servet Yağmur beyefendiyi sosyal medya dışında tanımam ama Hakkari aşkıyla yanıp tutuştuğunu Hakkari halkını gurbette bir arada tutmak için verdiği mücadeleyi büyük bir şevkle takip ediyorum.


Birlik ve beraberliğimizi sağlamak için özellikle eşi Nesrin hanımefendiyle beraber sosyal medyayı tamamen Hakkari insanının gurbette yabancılık çekmemesi için gerek sazıyla gerek sözüyle gerekse kültürümüzü canlı yayınlarla takipçilerine aktarmayı başarmışlar. Özellikle bizim bu bölgelere korkarak gelen Trakya insanına bu şehrin yeryüzünde ki cennet olduğunu anlatmaları ve buranın insanlarının merhamet duygularını birinci ağızdan söylemeleri de bizler için onur vericidir.

Türkiye'nin her tarafında bütün şehirlerin aktif olarak faaliyet gösteren dernek ve vakıfları bulunmaktadır. Fakat üzülerek söylemek istiyorum ki ilk defa Hakkari'yi bu kadar yürekten ve içten ayakta tutabilmek için ailesiyle beraber yüreğini taşın altına koyan insanlar gördüm. Türkiye'nin her yerinde Hakkari insanını görmek mümkündür.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir,Antalya ve Mersin'de bir çok vatandaşımız yaşamaktadır. Bu şehirlerde de derneklerinin olduğunu biliyorum. Fakat ne yazık ki zenginlerimizin çoğunun bu derneklere sahip çıkmadığını da biliyorum. Bizler Mazlum bir şehrin utangaç duygularıyla büyümüş insanlarıyız kendi imkanlarımız doğrultusunda bu derneklerimize sahip çıkarsak en azından sayın Servet Bey'in göstermiş olduğu çabanın yarısını bile gösterirsek Tüm Türkiye'ye Hakkari halkının birlik beraberlik ve dayanışma mücadelesini gösterebiliriz.


Daha önce kurulan ve kapatılan derneklerimizi tekrar ayakta tutma adına burdan bu memleketin bütün insanlarına seslenmek istiyorum, inanın bizim bizden başka kimsemiz yok. Hastamız oluyor, öğrencimiz oluyor, Türkiye'nin her tarafında derneklerimiz olsa en azından Servet Bey ve derneğinde ki bütün Hakkari sevdalısı insanların yapabildiklerini yapabilsek o zaman bizim için her yer Hakkari olur....

Sürü psikolojisi Reşit Demir / Yazdı Sürü psikolojisi Reşit Demir / Yazdı


Kendilerinin bir tabela derneği olmadıklarını yaptıklarıyla kanıtlayan bu güzel insanlara teşekkür eder başarılarının devamını diliyorum.

Darısı bütün Hakkari derneklerinin başına diyorum iyiki varsınız İYİKİ HAKKARİLİYİZ...

ABDULLAH DEMİRALP