Kurduğu Çiftlik Bank ile 132 bin kişiyi yaklaşık 450 milyon lira dolandıran "Tosuncuk" lakaplı Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın’ın emniyet ifadesi ortaya çıktı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılması sonrası Türkiye'ye döneceğini açıklayıp, Brezilya’da yetkili makamlara teslim olan Aydın, Türkiye'ye getirilmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında 4 günlük gözaltı süresi verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Aydın, 19 saat süren sorgusunun tamamlanmasının ardından bu sabah Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda soruşturmayı yürüten savcılıkça sorgulaması devam eden Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı.

YURT DIŞINDAYKEN DE FİRMALAR AÇTI

Emniyetteki ifadesinde Çitlik Bank projesini öncelikli bir internet oyunu olarak tasarladığını söyleyen Aydın, daha sonra oyuna yüksek katılımcı şirket kurmaya karar verdiğini ve sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını belirtti. 'Çiftlik Bank Projesinde' zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını ve bazı kişilerin para istemesine üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini kaydeden Aydın'ın yurtdışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını anlattı.

Diyanet Başkanı Erbaş'ın garajında beş lüks araç var Diyanet Başkanı Erbaş'ın garajında beş lüks araç var

SİSTEMİ DOLANDIRICILIK AMACIYLA KURMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Türkiye'deki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü öne süren Aydın'ın Çiftlik Bank sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olanların gerçek çiftliklerde payı olmadığının söylendiğini ileri sürdü.

Aydın'ın ifadesinde binlerce üyenin oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını, Çiftlik Bank'ın mucidi ve kurucusu olduğunu, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını ve her zaman iyi niyetli davrandığını savundu.

KENDİSİ DE ZARARA UĞRAMIŞ

Şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyet göstergesi olduğunu öne süren Mehmet Aydın, sistemde görev alan kişilerin kötü niyetli davrandığını söyleyerek haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattıklarını söyledi.

MAĞDURİYETLERİ KARŞILAYACAĞI İÇİN TESLİM OLMUŞ

Aydın'ın tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini, basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığının haber yapılması üzerine Türkiye'de kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin mal varlıklarının 200 milyon lira civarında olmasından ve bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Brezilya'daki büyükelçiliğe giderek teslim olduğunu beyan ettiği bilgisi edinildi.