TBMM'nin Haftalık Çalışma Programı Yarın Başlıyor TBMM'nin Haftalık Çalışma Programı Yarın Başlıyor

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki direklerden biri henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşerek yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi. Yaralılar, daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın helikopteriyle tahliye edildi. 

Teleferik sisteminin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabinde yüzlerce kişi mahsur kaldı. Çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden yardım istenirken, gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 

Teleferik komuta merkezi yakınındaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda, kurtarma çalışmaları için kriz merkezi kuruldu. Devam eden çalışmalarda, saat 10.30 itibarıyla ulaşılabilen 16 kabinden 46’sı havadan olmak üzere 128 kişi tahliye edildi. Havada asılı halde bulunan 8 kabindeki 43 kişi için tahliye çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında tahliye edilen 6 kişi de ambulansla hastaneye sevk edildi.

128 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD Başkanı Okay Memiş, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nda kazaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar aralıksız olarak çalışmalarımız sürdürülmektedir. Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir. Şu anda asılı kalan 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu anda ise 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor. Bu tahliye işlemleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızın 4 helikopteri ile birlikte sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Ancak bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorunlar yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçte hava kararmadan operasyonumuz tamamlamayı ümit ediyoruz."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaya ilişkin sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, kabinlerde mahsur kalan yurttaşları kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, halihazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı. MA