Hakkari Kavaklı köyü Maden Eylemi 26. Gününde Hakkari Kavaklı köyü Maden Eylemi 26. Gününde

Colemêrg'in Çelê (Çukurca) ilçesinde 31 Mart 2019 ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde taşımalı asker-polis oylarıyla seçilen AKP'liler belediyedeki usulsüzlükler üzerinden birbirlerini suçlamaya başladı.  Son seçimlerde taşımalı asker ve polis oylarıyla seçim kazanan AKP'li Nazmi Demir, eski AKP'li başkan Ensar Dündar'ı paravan şirket üzerinden yakınlarını işe almakla suçladı. AKP’li Dündar’ın “Geraşin” adı altında bir paravan şirket kurduğu ve bu şirket üzerinden kardeşlerini ve akrabalarını işe aldığı belirtildi. 
 
AKP'LİLER ARASINDA 'KİRLİ İŞ' KAVGASI  
 
AKP’li Nazmi Demir, yaptığı açıklamayla Dündar hakkında şu bilgileri paylaştı: "Çukurca eski Belediye Başkanı Ensar Dündar, bazı yandaş haber siteleri aracılığıyla geçmişindeki kirli işleri örtme çabası içerisine girmiştir. Seçimlere günler kala Dündar, etik dışı davranarak belediyeye birçok yeni personel alımı gerçekleştirmiştir. Bu alınan personellerin tamamı Dündar'ın yakın çevresinden ve akrabalarından oluşmaktadır. Seçime sayılı günler kala koruculuktan istifa ettirdiği kardeşini, yakın akrabalarını ve çevresini etik dışı bir şekilde, provokasyon amaçlı işe almıştır. Aday olmayan birinin giderayak belediyeye personel alması hiçbir ahlaki değere sığmamaktadır."
 
AKP’li Dündar, söz konusu açıklama üzerine sanal sanal medya hesabından paylaşım yaptı. Dündar, "Ne yazık ki, aynı çatı altında, halka ve hakka hizmet gayesi ile yol yürüdüğümüzü var saydığım Nazmi Demir'in şahsıma karşı, ahlaki erdem ve siyasi nezaket sınırlarını aşan akıl almaz ve düşmanca tutumuna ve hakaretlerine hayretle ve esefle sizlerle birlikte tanık oldum" diye kaydetti. 
 
Dündar, “paravan şirket” suçlamasına dair de şirketin belediyeye ait olduğunu söyledi. Dündar, "Bunlardan biri personel şirketi, diğeri de inşaat şirketidir” diye kaydetti. 
 
PİYASA BORÇLARI VE LÜKS DAİRELER  
 
İki isim paravan şirketler ve alımlar üzerinden birbirlerine yüklenseler de yaşananların altında farklı konuların olduğu belirtiliyor. Bazı iddialara göre AKP’li Dündar, kurduğu şirket üzerinden yapılan ihalelerden kazanç sağladığı ve kendi hesabına aktardı. 
 
Ayrıca AKP’li Dündar’ın Wan’da lüks bir daire, Çelê merkezde A.G. isimi kişiden 2 milyon 500 bin TL değerinde bir arsa, S.K. adlı kişiden de değeri 1 milyon 300 bin TL olan bir arsa aldığı belirtiliyor. 
 
Gerginliğin bir başka nedeninin ise belediyeye bırakılan borçlar olduğu belirtiliyor. AKP’li Dündar'ın belediyeyi 18 milyon 346 bin borç altında soktuğu ve bu borcun 11 milyon 293 bin TL’sinin piyasaya olan borçlardan oluştuğu öğrenldi. 
 
 Mazlum Engindeniz (MA)