Fenerbahçe ile Galatasaray, bu akşam Urfa'da Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Ancak Fenerbahçe'nin itirazlarının kabul edilmemesi nedeniyle takım sahaya U-19 ekibi ile çıkacak. 

İddiaya göre bir yönetici ya da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahaya girip takımı sahadan çekecek.

Öte yandan 'sahaya 9 futbolcuyla çıkılıp, 3 oyuncunun sakatlanması ve maçın iptal olması' ve 'hakemi alkışlama vb. nedenlerden kart görülmesi' ihtimalleri de konuşuluyor.

'90 DAKİKA OLMAYACAK'

Fenerbahçe'de Başkan vekili Erol Bilecek de yaptığı açıklamalarda maçın 90 dakika olmayacağını söylemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik."

'HÜKMEN YENİK SAYILIR'

Eski hakem Deniz Çoban, Fanatik'te Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkması beklenen Fenerbahçe'nin ihtimallerini değerlendirdi.

Çoban, "Futbol Müsabaka Statüsü 'Sahaya, 9 kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın futbolcu sayısının 6 kişiye inmesini' hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden birisi olarak gösterir.

"Ali Koç: İsyanımıza Şanlıurfa'dan Başlıyoruz" "Ali Koç: İsyanımıza Şanlıurfa'dan Başlıyoruz"

Fenerbahçe sahaya 9 kişi ile çıkarsa, maçın başlama koşulları sağlanmış olur ve hakem maçı başlatır. Maç sırasında değişik nedenlerle Fenerbahçeli oyuncuların sayısı 7 kişinin altına düşerse (Kırmızı kart görme ya da sakatlanma), hakem oyunu devam ettirmez ve bitirir." DUVAR