İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta’nın hacklenmiş olduğununa ilişkin haberler henüz yalanlanmadı. Şirketin acenteleri, girmiş olduğu ihaleler, para kaynakları ve yaptığı işler, yurtdışındaki bazı sitelere düştü.
Bu konudaki belirsizlik sürerken, Birgün gazetesi yazarı Erk Acarer, yeni bir iddia ileri sürdü. Acarer, köşesinde Soylu’nun şirketin hesabının kim ya da kimler tarafından ele geçirildiğini bulabilmek için siber uzmanlardan oluşan özel bir ekip kurduğunu yazdı. Acarer’in yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

Al Arabiya: Türkiye'nin SDG'ye karşı saldırıları, ABD'nin sabrını yeniden sınıyor Al Arabiya: Türkiye'nin SDG'ye karşı saldırıları, ABD'nin sabrını yeniden sınıyor

“Edindiğimiz bilgilere göre Süleyman Soylu cephesinde ortalık karıştı. Bilgilerin görünür olmaması için yoğun bir çaba var. Şirketin hesabını kim ya da kimlerin ele geçirdiği bilinmese de bilgilerin kopyalanıp çoğaltıldığı ve yine yurtdışı kaynaklı sitelerde satışa çıkarıldığı görülüyor.

Soylu’nun sıradan bir bakan olmadığını düşünürsek, bunun bir şantaj ya da pazarlık unsuru olarak kullanılması mümkün olabilir. Tıpkı Burhan Kuzu ya da Reza Zarrab örneğindeki gibi.

Yine edindiğimiz bilgiler, Engin Sigorta bünyesinde büyük bir kriz yaşandığı yönünde. Soylu, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nı aradı. Devletin siber uzmanları tarafından bir ekip kuruldu. Bu ekip İstanbul’a geldi ve konu kapsamında detaylı olarak inceleme başlattı

Sızan bilgiler ve ‘EnginLeaks’ gibi kurulmaya başlanan sitelerin internetten silinmesi ve kaldırılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Ancak ilginç olan bazı başka bilgiler de var.

Bu da istihbarat ya da Siber Suçlar ile Mücadele’deki bazı görevlilerin yardım konusunda, ‘Biz özel bir şirkete değil, kamuya hizmet ederiz’ diye ayak diremesi.

‘Poliçe sesi’, önümüzdeki günlerde daha çok konuşulacağa benziyor. Bunun nedenini açıklayalım. Engin Sigorta; “Bizim THY gibi devlet kurumları ile sigorta anlaşmaları yapmadık” diyor. Aslında bunun gerçek bir karşılığı yok. Firma, acenteler çalıştırıyor, kurumları bu acentelere yönlendiriyor ve buralardan yüksek komisyonlar alıyor.

SİGORTA ŞİRKETİ DEĞİL ARACI

Sistemin, bir nevi taşeron ya da paravanlar aracılığı ile çalıştırıldığını yineleyelim. Öte yandan şirketin basın ile paylaştığı bilançolarda, ‘masrafların’ gösterilmemiş olması da şüphe yaratan başka bir unsur. Bazı aracıların yurtdışında olma ihtimalli de var. Hacklenme bu bağlantıları ortaya çıkaracaktır. Sözünü ettiğimiz telaşın nedeni bu!”