Altın fiyatları yeniden yükseliş trendine girdi Altın fiyatları yeniden yükseliş trendine girdi

Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda büyük bir ilerleme sağlandığını ifade ederek, ekonomik sorunları çözmek için geçen eylül ayında kapsamlı bir program açıkladıklarını hatırlattı.

Sorunlara Köklü Çözümler

Şimşek, sorunları köklü bir şekilde çözeceklerini belirterek, "Çünkü biz, esnafımızın da emeklimizin de işçimizin de asgari ücretlimizin de sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları geçmişte çözdük, Türkiye’yi hızlı bir şekilde kalkındırdık. Altyapısını iyileştirdik, eğitimine yatırım yaptık, sağlığına yatırım yaptık, ekonomimizi büyüttük" dedi.

Hedef: Tek Haneye İndirmek

Şimşek, enflasyonun önemli bir sorun olduğunu belirterek, "Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz" dedi.

Zorlu Süreçte Sabır ve Başarı

Bakan Şimşek, "Evimizin faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Zorlu bir süreç var ama sabırla programımızı uygulayacağız. Gerçekten de program çalışıyor" dedi. Ayrıca 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’a işaret ederek, "Hedefimiz toplumumuzun refahı. Bunun için dünyayla birlikte zorlu bir dönemdeyiz ama başaracağız. Bize güvenin" ifadelerini kullandı. DUVAR