Şemdinli’de İsrail'i Protesto Yürüyüşü Gerçekleştirildi

"Soykırıma Hayır" Yürüyüşü

Şemdinli’de Cuma namazı sonrası gerçekleşen yürüyüşe kalabalık bir kitle katıldı. Gazze'deki İsrail saldırılarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Ulu Camii önünde başladı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam etti. Katılımcılar, "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak yürüdü.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Basın Açıklaması

Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında, Siyonizm İsrail devletinin yıllardır Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılar kınandı. Binlerce Filistinlinin katledildiği, yaralandığı, sakat bırakıldığı ve göçe zorlandığı vurgulandı. Gazze'de yaşanan vahşetin insanlık tarihinde görülmemiş bir boyutta olduğu belirtildi. Emperyalist güçlerin desteğiyle Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye soykırım uyguladığı ifade edildi.

Hastaneler, okullar ve pazar yerlerinin acımasızca vurulduğu, insanlık dışı şiddetin Gazze'de devam ettiği vurgulandı. Açıklamanın ardından Filistin için dualar edildi.