31 Mart 2024 seçimlerinin Türkiye genelindeki oy verme işlemleri tamamlanmış durumda. Doğudaki 32 ilde oy verme işlemi saat 16.00'da, batıdaki 49 ilde ise saat 17.00'de sona erdi. Oy sayımı başladı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sürecin genel olarak sorunsuz tamamlandığını belirtti.

AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler

YSK'nin aldığı karar doğrultusunda, güneşin doğuş-batış saatlerini dikkate alarak doğudaki illerde oy verme işlemi 07.00'de başlamış ve 16.00'da sona ermiştir. Batı illerinde ise oy verme işlemi 17.00'de tamamlanmıştır. Oy verme süresi bitmesine rağmen sırada bekleyenlerin oy kullanmaları sağlanacak.

Seçim yasakları ise bugün saat 06.00'da başlamış olup, gece 24.00'e kadar devam edecek. Bu süre zarfında alkollü içki satışı ve tüketimi, umumi mahallerde alkollü içki servisi, kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi eğlence mekanlarının kapalı olması gibi kısıtlamalar bulunmaktadır. Yurt genelinde sadece emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar silah taşıyabileceklerdir.

Seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması da bugün saat 18.00'e kadar yasaklanmıştır. 18.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK'dan gelen haberler yayımlanabilecek, ancak YSK'nin saat 21.00'den önce yayınların serbest bırakılması yönünde bir karar alması bekleniyor.