AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler AK Parti'den belediyelere haciz uyarısı: İcra yoluyla izlenebilirler

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Arap aşiret milisleri arasındayaklaşık bir haftadan beri yaşanan çatışmalarda şimdiye kadar 50'den fazla kişinin öldüğü öne sürüldü. İngiltere merkezli Beşar Esad yönetimine muhalif örgüt Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) cuma günü yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeydoğusundaki Deyrizor vilayetinde Kürtlerin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Arap aşiret milisleri arasında bir milis komutanının tutuklanmasının ardından başlayan çatışmalarda 54 kişinin öldüğünü iddia etti.

RELATED VİDEO

Deyrizor kırsalının doğusundaki çatışma bölgesine SDG tarafından büyük takviyeler yapıldığını belirten SOHR, çatışmaların Al-Busayrah, Al-Shuhayl kasabaları ve Meyadin kasabası yakınlarındaki bazı bölgelerde devam ettiğini söyledi.

SDG'DEN 48 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Yerel kaynaklar ise SDG'nin cuma akşamından itibaren Deyrizor'da sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu. Buna göre SDG'den yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının cumartesi günü sabah 05.00'de yürürlüğe gireceği ve 48 saat süreceği belirtildi.


Geçen pazar günü SDG'ye bağlı Deyrizor Askeri Konseyi'nin Arap komutanı Ebu Havle ve diğer bazı konsey yetkilileri IŞİD grubuyla gizli bağlantıları olduğu şüphesiyle SDG tarafından tutuklanmış, buna tepki gösterdiğini açıklayan Arap aşiretlerinin silahlı mensupları ile SDG arasında şiddetli çatışmalar patlak vermişti. Üç gün sonra SDG, Ebu Havle'nin "düşman dış güçlerle iletişim ve koordinasyon, uyuşturucu kaçakçılığına karışmak (...) ve IŞİD hücrelerinin faaliyetlerindeki artıştaki rolü dahil olmak üzere birçok suç ve ihlale karıştığı" iddiasıyla görevden alındığını duyurmuştu.

Bölgede gerginlik devam ederken IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’dan yapılan açıklamada “Birleşik Müşterek Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu, IŞİD'in kalıcı yenilgisinde Demokratik Suriye Güçlerini destekleme kararlılığını bir kez daha teyit ediyor” denmiş ve aSuriye'nin kuzeydoğusundaki olayların yakından izlendiği duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)