3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Isparta milletvekili olarak parlamentoya giren ve önce Millî Eğitim Bakanlığı ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerini üstlenen Erkan Mumcu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir araya geldiği iddia edildi. Mumcu, 15 Şubat 2005 tarihinde bakanlık görevinden ve partiden istifa etmişti.

Görüşmeye ilişkin iddia ise iktidara yakın yayınlarıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarlarından Mahmut Övür'den geldi. Mumcu'nun, iki-iki buçuk ay kadar önce Dolmabahçe Sarayı'nda Erdoğan'la bir araya geldiğini yazan Övür, yaklaşık 3 saat sürdüğünü belirttiği görüşme için "Eski bir başbakan ile bakanı arasındaki görüşmeden çok daha fazlası olduğuna şüphe yok" dedi.

'SİYASETİ HAREKETLENDİRECEĞİ ÇOK AÇIK'

Övür'ün yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Bir süredir bu cephede yine eski bir siyasetçinin adı sık sık konuşulur oldu. Çok genç yaşta siyasete hızlı girip, hızlı yükselen ve düşüşü de bir o kadar hızlı olan bir siyasetçiden, Erkan Mumcu'dan söz ediyorum. Mumcu, uzun yıllardır kenara çekilmiş, zaman zaman konuşsa da siyasetle ilişkisini askıya almış bir siyasetçi. Ama siyasetten erken uzaklaşmasına rağmen iddialı ve genç olması onun tekrar siyasete döneceği ihtimalini kuvvetlendiriyordu.

Peki, ittifakların genişlediği bugünlerde Mumcu'nun siyasete dönme ihtimali var mı?

Şimdi size siyaset kulislerine bile henüz inmemiş, bugüne kadar da ustaca saklanmış bir görüşmeden söz edeceğim. Çok değil, iki-iki buçuk ay önce Dolmabahçe Sarayı'nda Başkan Erdoğan'ın konuğu Erkan Mumcu'ydu. Denilenlere göre yaklaşık 3 saat süren baş başa bir görüşme gerçekleşti.

Pınar Bulunmaz’ın Şüpheli Ölümü Meclis Gündemine Taşındı Pınar Bulunmaz’ın Şüpheli Ölümü Meclis Gündemine Taşındı

Mumcu, AK Parti'nin ilk iktidar döneminde Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış, 2005 yılında da biraz erken bir biçimde istifa ederek Anavatan Partisi'nin başına geçmişti. Ne var ki, eski merkez sağı yeniden canlandırma girişimi hüsranla bitince kenara çekilmek zorunda kalmıştı.

Bu nedenle, Dolmabahçe görüşmesinin eski bir başbakan ile bakanı arasındaki görüşmeden çok daha fazlası olduğuna şüphe yok. Ne konuşulduğu bilinmese de görüşmenin siyaset ağırlıklı olduğunu tahmin etmek zor değil. Ayrıca Başkan Erdoğan'ın yakın geçmişte bu tür etkili hamleler yaptığı da biliniyor.

Bu görüşmeden somut bir sonuç çıkar mı, bir takvime bağlandı mı bilemem ama siyaseti hareketlendireceği çok açık."

Yazının tamamı için tıklayın