Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Reuters haber ajansına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yeni anayasa tartışmalarına değinen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni bir anayasa konusunda müzakere başlatmaya 'çok uzak' olduğunu çünkü Erdoğan'ın mevcut anayasaya uymadığını söyledi. Özel, hükümete asgari ücreti yükseltme talebini de tekrar dile getirdi. 

'ANAYASA BU KADAR ÇOK İHLAL EDİLİYORKEN ZAMAN KAYBI OLUR'

Bu hafta Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde demeç veren Özel, "İktidar partisi tarafından anayasa bu kadar çok ihlal ediliyorken yeni bir anayasayı konuşmak zaman kaybı olur" dedi. CHP lideri Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer iktidar partisi mevcut anayasaya uyarsa, yenisini konuşmaya yaklaşabiliriz. Şu an o noktadan çok uzağız."

Bakan Yerlikaya: Biz kayyım atanmasından çok keyif almıyoruz Bakan Yerlikaya: Biz kayyım atanmasından çok keyif almıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmeye de değinen Özgür Özel, yerel seçimlerden sonra, siyasi kutuplaşmayı sona erdirmeye yardımcı olması için Erdoğan'la bir araya gelmek istediğini söyledi. Özel, Osman Kavala gibi isimlerin tutukluluğuna işaret ederek, "Eğer Türkiye normalleşecekse, siyasi tutuklular meselesini kendi iç hukuku içinde çözmelidir" değerlendirmesinde bulundu. 

'HÜKÜMET İSRAİL KONUSUNDA ÇOK YAVAŞ DAVRANDI'

Hükümetin enflasyonu kontrol altına alıp alamayacağı sorusuna da yanıt veren CHP Genel Başkanı, hükümetin yeni tasarruf planının 'kozmetik' ve 'etkisiz' olacağını söyledi. Özel, "Bu plan, 100 milyar lira tasarruf edilmesini amaçlıyor ama Merkez Bankası'nın sadece geçen yılki zararı 800 milyar lira" ifadelerini kullandı. 

Hükümetin asgari ücreti stabil tutmasını yetersiz gördüğünü anlatan Özel, asgari ücretin artırılması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle İsrail'le ticareti kesme kararını da değerlendiren CHP lideri, hükümetin bu konuda çok yavaş davrandığını söyledi. Özel, "Her zaman İsrail ve Türkiye arasında iyi ilişkilerden yanayım ama İsrail'in dostları Gazze'deki katliamlarına karşı sert bir duruş almalı" dedi. DUVAR