Erdoğan: Kıbrıs'ta Federal Bir Çözüm Artık Mümkün Değil Erdoğan: Kıbrıs'ta Federal Bir Çözüm Artık Mümkün Değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hükümet Ekonomik Hedefleri Tutmuyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin kendi ilan ettiği ekonomik hedefleri tutturamadığını öne sürdü.

Enflasyon Hedefi Revize Ediliyor

"Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefi yüzde 33'tü bu yıl için. Sonra 36'ya çıkardılar. Şimdi 38 olarak geçen hafta bir kez daha revize ettiler" diyen Özel, enflasyonla mücadele edemedikçe, dar gelirlinin yüzünü güldürmek yerine onlara kemer sıktırmaya, emekliyi perişan etmeye devam ettiğini söyledi.

Kamuda Tasarruf Adı Altında Memura Yükleniliyor

Kamuda tasarruf adı altında memurun servisiyle uğraşıldığını iddia eden Özel, öğretmen atamalarının yapılmamasını marifet saydığını belirtti. Aynı zamanda işssize kamuda iş vermeme sözü verildiğini ancak köprü ve otoyollara yapılan zam kararlarına dikkat çekti.

Esnaf ve Sanatkarların Durumu

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden alınan kredi faizlerine geriye dönük zam yapıldığını belirten Özel, esnafların sıkıntı çektiğini ve faizlerin artırılmasının bu durumu daha da zorlaştırdığını ifade etti.

İktidar Değişikliği Mesajı

Özel, CHP'nin 31 Mart seçimlerinde birinci parti olduğunu ve hükümetin bu durumu dikkate alması gerektiğini vurguladı. Partisinin ilk seçimlerde iktidar olacağına inandığını belirten Özel, halkın beklentilerini karşılayacaklarını söyledi.

Kaynak: igf