Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Açıklaması

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin BAE Doğum Hastanesi'nin kapısının dağılmış olduğu Filistinlilerin çadırlara hava saldırıları düzenlediğini bildirdi. Saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Ölen Sağlık Personeli

Sağlık personelinin hayatını kaybettiği saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği kazada, ilk yardım görevlisi Abdulfettah Ebu Meri ve Diplomalı Salim Cuma Şerab da yer aldı.

İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta: Mısır Sınır Kapısı Kontrol Altına Alındı İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta: Mısır Sınır Kapısı Kontrol Altına Alındı

Mısır ve ABD'den Yardım

Mısır ve ABD, Gazze'ye havadan yardım ulaştırdı. Mısır, Gazze'nin kuzeyine insani yardım atarken, ABD'de C-130 tipi uçaklar ile bölgesel yardım katkıları bıraktı. İsrail'in bu yardım eylemlerini de belirtti. Fransa ve Ürdün'de daha önce Gazze'ye yardım yapıldı.

Ölü ve Yaralı Sayısı

7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında 30 bin 320 Filistinli öldürüldü, 71 bin 533 kişi de yaralandı. Ölenlerin 13 bin 230'u çocuk, 8 bin 860'ı kadın. DUVAR-Resim:Reuters