Dem Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, mecliste yaptığı konuşmada Hakkari- Van yolunda meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği çığ felaketini hatırlatarak, 11 yıldır tamamlanmayan Güzeldere Tüneli'ni gündeme getirdi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Tünelin Yıllardır Bitirilememesi Eleştirisi

Düşünmez, konuşmasında 11 yıldır Güzeldere Geçidi'nde bir tünel inşaatının devam etmesine rağmen bitirilmemesine dikkat çekti. Meclis önünde yapılan çalışmalarla ilgili olarak eksiklikler olduğunu belirtti.

Felaketin Sorumluları Olarak Gösterildi

Ayrıca çığ felaketinin ardından yaşanan ölüm ve yaralanmalardan dolayı tünelin bitirilmemesinden ve gerekli önlemlerin alınmamasından dolayı bazı sorumluların olduğunu belirtti.

Aciliyet Durumu

Tünelin bir an önce bitirilerek Hakkari'nin alternatif yollarının aktif hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Düşünmez, tünelin açılması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bu şekilde Düşünmez, Meclis'e tünel inşaatının durumu ile ilgili aciliyetin altını çizdi.