Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay milletvekili seçilip mazbatasını almasına rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu, avukat Can Atalay için meslektaşları tarafından imza kampanyası başlatıldı. Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları'nın başlattığı “Can Meclis’e Gelsin” başlıklı imza kampanyasında, Can Atalay'ın derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunuldu.

AYM'den polis saldırısında yaralanan milletvekili için ihlal kararı açıklandı AYM'den polis saldırısında yaralanan milletvekili için ihlal kararı açıklandı

“change.org” sitesinden başlatılan kampanyanın metninde şu ifadelere yer verildi:

“14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen seçimlerde Hatay Milletvekili olmaya hak kazanan yol arkadaşımız, avukatımız, meslektaşımız Av. Can Atalay; Anayasa’nın 83. Maddesi ile Anayasa Mahkemesi'nin emsal kararlarına aykırı ve keyfi biçimde tahliye edilmemektedir. Av. Can Atalay’ın siyasi haklarını ihlal eden, seçmenlerin iradesini çiğneyen bu hukuksuz ve keyfi uygulamaların bir an önce terk edilmesini, Can’ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, kürsüdeki yerine kavuşmasını, derhâl serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”