Panos ve Erdîş’te iki büyük aile, aşiret isimlerinin AKP’li adaylarla anılmasını protesto etti. Toplu olarak DEM Parti’ye gelerek açıklama yapan aileler, “Biz her zaman olduğu gibi kendi evimizdeyiz ve halkımızın istediği yerdeyiz” diye belirtti. Erdîş’te AKP’li adayın Bekirî aşireti adına yemek düzenleyerek, basına servis etmesini protesto eden aileler, DEM Parti ilçe binasına gelerek açıklama yaptı. Davul-zurna eşliğinde DEM Parti’ye gelen aileler burada alkış ve sloganlarla karşılandı. Çekilen uzun halayın ardından aileler adına açıklama yapıldı. 

TÜİK Bilgileri Gizledi, Memur 48 Bin TL Zarar Etti TÜİK Bilgileri Gizledi, Memur 48 Bin TL Zarar Etti

‘BİRLİKTE BAŞARDIK BİRLİKTE KAZANACAĞIZ’

Aile tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Kürt tarihi ve toplumsal yapısına baktığımızda aşiret formasyonu her dönemde rolünü oynamış ve belirleyici bir faktör haline gelmiştir. Toplumsal birliğin inşasında aşiretlerin rolünü küçümsememek ve aşiretleri toplumsal birliğin bir öznesi haline getirmek zaruri bir hal almıştır. Kürt toplum yapısında herkesim, her ailenin ve aşiretin birbiriyle dolayı ve doğrudan ilişkisi olduğu ortadadır. Bizler, yaşadığımız şehirde herkesle dost, arkadaş ve akrabayız. Ancak gelinen aşamada bazı siyasi odaklar ve şahsiyetler kendi bireysel hırs ve çıkarları için sürükle büyük ailemizin ismini kullanarak, prim yapmaya, kendilerine yandaş toplamaya çalışmaktadırlar. Öncelikle herkesin ve her kesimin bunu iyi bilmesinde fayda var; bazı şahısların yaptıkları açıklamalar kendilerini ve yandaşlarını ilgilendirir. Bekirî aşireti ismine özellikle vurgu yapmaları art niyetli ve içe dönük bir kırılma yaratılması olduğu ortadadır. Biz her zaman olduğu gibi kendi evimizdeyiz ve halkımızın istediği yerdeyiz. Bizim üzerimizden siyaset yapanların bizimle hiçbir ilişki ve alakası yoktur. Birlikte başardık birlikte kazanacağız.”

PANOS’TA DAVUL-ZURNALI KATILIM

Panos’ta da Memanî aşiretti aile büyüklerinden İbrahim Varol öncülüğünde DEM Parti Panos seçim bürosu önüne geldi. Burada DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir, DEM Parti belediye eşbaşkan adayları Rojbin Kartal ve Kerem Kırtay ile birçok partili yöneticisi tarafından karşılanan aile üyeleri, çalınan davul-zurna eşliğinde halay çekti. Burada konuşan Memanî aşiret büyüğü İbrahim Varol, "DEM Parti bizim evimizdir. Biz her zaman kendi evimizde siyaset yapacağız" dedi.

Ardından konuşan DEM Parti Panos Belediyesi eşbaşkanı Kerem Kırtay, kitleye desteklerinden dolay teşekkür ederek, "Kürt halkını onursuzlaştırmaya çalışanlara karşı her zaman Kürt halkı birlik olmuştur. Bugün de bu durumun en somut örneğini yaşıyoruz” diye konuştu. MA