Emekli Bayram İkramiyesi Artışı: Yeni Gelişmeler.. Maaşlar ne zaman ödenecek? Emekli Bayram İkramiyesi Artışı: Yeni Gelişmeler.. Maaşlar ne zaman ödenecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: İslam Kalkınma Bankası Türkiye'ye 6,3 Milyar Dolarlık Finansman Sağlayacak

Riyad'da Gerçekleşen Toplantılarda Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İslam Kalkınma Bankası (İKB) Grubunun Türkiye'deki projelere 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayacağını duyurdu. Şimşek, Riyad'da gerçekleşen yıllık toplantılara katılarak, İKB'nin 2024-2026 döneminde Türkiye'deki faaliyetlerini düzenleyen Ülke Stratejisi'nin kabul edildiğini ifade etti.

İKB'nin Türkiye'ye Finansman Sağlayacağı Sektörler

Şimşek, İKB'nin Türkiye'ye sağlayacağı finansmanın eğitim, sağlık, ulaştırma, finans, tarım, sanayi, enerji, altyapı gibi birçok sektördeki faaliyetleri desteklemek amacıyla kullanılacağını belirtti. Toplamda 6,3 milyar dolarlık finansmanın İKB, İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası Ticaret Finansmanı İslami Kurumu, Özel Sektörün Geliştirilmesi İslami Kurumu ve İslam Ülkeleri Arası İhracat ve Yatırım Sigortası Kurumu tarafından sağlanması öngörülüyor.

Dünya Bankası ve İKB'den Türkiye'ye Destek

Öte yandan, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye ekonomi programına destek amacıyla 35 milyar dolarlık finansman sağlamayı planladığını hatırlatan Şimşek, İKB'nin de Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman sağlayarak ekonomi programına destek olacağını belirtti. Bu durum, Türkiye'nin ekonomi programına duyulan destek ve güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. DUVAR