MEB Mezuniyet Günü Etkinlikleri İle İlgili Genelge Yayımlandı

Bu genelgeye göre, mezuniyet törenlerinde şatafata izin verilmeyecek ve veli izni alınacak.

Genelgeye Göre Belirlenen Kurallar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre, mezuniyet etkinlikleri milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun olacak. Törenlerde şatafata izin verilmeyecek ve etkinlikler için veli izni alınacak. Öğrencilerin gelişim seviyelerine ve pedagojik kriterlere uygun kutlamalar düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaş ve gelişim seviyelerine uygun etkinlikler düzenlenmesine dikkat edilecek.

YÖK Başkanı'ndan diploma açıklaması: "Her kapıyı açamaz" YÖK Başkanı'ndan diploma açıklaması: "Her kapıyı açamaz"

Önlemler ve Koruyucu Tedbirler

Etkinlikler sırasında öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklardan, olumsuz davranışlardan ve aşırılıklardan korunması sağlanacak. Israftan kaçınılması için okul yönetimi öğretmenler ve velilerle iş birliği yapılarak gerekli tedbirler alacak. Okul dışındaki mekanlarda mezuniyet töreni yapılmayacak ve veli ve okul külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacak. Mezuniyet etkinlikleri için okulların uygun mekan veya alanları tercih edilecek.

Önerilen Yaklaşım ve İş Birlikleri

Okul veya kurumlar tarafından planlanan mezuniyet etkinlikleri, il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek. Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran ve okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi sağlayan aktiviteler planlanacak. DUVAR