Mourinho, Fenerbahçe ile Anlaştı: "Sizin Hayalleriniz Benim Tutkum" Mourinho, Fenerbahçe ile Anlaştı: "Sizin Hayalleriniz Benim Tutkum"

Süper Lig'in 15. haftasında Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş, sahasında İsmail Kartal'ın ekibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak mücadele 19:00'da başlayacak.

Atilla Karaoğlan'ın yöneteceği karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, Süper Lig'de deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalmıştı. Fenerbahçe ise evinde Sivasspor'u 4-1 mağlup etmişti.

Derbide ilk 11'ler belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbinin hakem ve takım kadroları şöyle:

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Cevdet Kömürcüoğlu

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Amartey, Bailly, Umut Meraş, Necip Uysal, Gedson Fernandes, Chamberlain, Rebic, Muleka, Cenk Tosun

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Samet Akaydın, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, Fred, İrfan Can Kahveci, Syzmanski, Tadic, Dzeko

DUVAR

BU SEZON BEŞİKTAŞ 21, FENERBAHÇE 37 GOL ATTI

Beşiktaş 14 lig maçında 21 kez gol sevinci yaşarken, bu gollerin 7'sini ilk yarılarda, 14'ünü ise ikinci yarılarda kaydetti.

Attığı 37 golle Süper Lig'in en golcü takımı konumundaki Fenerbahçe ise maçların ilk 45 dakikasında 17 kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli takım, ikinci yarılarda ise 20 kez fileleri havalandırdı.

Beşiktaş bu sezon sahasında oynadığı 6 lig maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, Fenerbahçe ise deplasman maçlarında aynı performansı ortaya koyarak 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım iç sahada kalesinde 2 gol görürken, Fenerbahçe ise deplasman maçlarında gol yemedi.

Fenerbahçe, 10. dakikada Edin Dzeko'nun golüyle öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Ferdi Kadıoğlu, pasını sol çaprazdan cezasına giren Tadic'e verdi. Tadic'in yerden ortasında kale sahasında vuruşunu yapan Dzeko topu ağlara gönderdi: 0-1

Beşiktaş 21. dakikada penaltı kazandı. Fenerbahçe savunmasının hatasında topu kapan Cenk Tosun, hızla ceza sahasına girdi ve Samet Akaydın'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan, Akaydın'a faul Dzeko'ya da itirazları nedeniyle sarı kart gösterdi.

PENALTININ ARDINDAN 4 SARI KART ÇIKTI

Beşiktaş 21. dakikada penaltı kazandı. Fenerbahçe savunmasının hatasında topu kapan Cenk Tosun, hızla ceza sahasına girdi ve Samet Akaydın'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan, Akaydın'a faul Dzeko'ya da itirazları nedeniyle sarı kart gösterdi. Yaşanan tartışmadan Fenerbahçe'den Fred, Beşiktaş'tan Rebic sarı kart gösterdi.

24. dakikada penaltı kullanan Chamberlain ağları havalandırdı: 1-1

63. dakikada penaltıyı kullanan Tadic topu ağlara gönderdi: 1-2

75. dakikada defansın arkasına sarkan Szymanski, Tayfur Bingöl'ün müdahalesiyle yerde kaldı. Atilla Karaoğlan, Bingöl'ü kırmızı kartla oyundan attı.

VAR uyarısı üzerine kenara gelerek pozisyonu izleyen Karaoğlan, kırmızı kartı iptal ederek sarı kart gösterdi.

90+2. dakikada Tadic'in kullandığı penaltıyı kaleci Mert Günok kurtardı. Dönen topta Fred'in şutunda bir kez daha Günok başarılı oldu.

90+6. dakikada Szymanski'nin attığı golle fark ikiye çıktı: 1-3

90+6. dakikada Szymanski'nin attığı golle fark ikiye çıktı. Sol kanatta topla buluşan Michy Batshuayi ceza sahasına girdikten sonra pasını topukla arkasından gelen İsmail Yüksek'e verdi. Yüksek'in pasında ceza yayı üzerinde topa gelişine vuran Szymanski fileleri sarstı: 1-3

DUVAR