LGS Sınavı ve Detayları

Sınava Hazırlanan Öğrenciler İçin Önemli Bilgiler

2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına toplamda 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulundu. Sınav, yurt içinde 973, yurt dışında ise 11 farklı sınav merkezinde yapılacak.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Belgeleri

Sınavın yapılacağı gün öğrencilerin sınav giriş belgeleri ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Sınav giriş belgeleri, okul müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak İcra Baskınında İç Çamaşırlarına Kadar Haczedildi: Eşyalar Açık Artırma ile Satışa Sunulacak

Sınav İçeriği ve Süresi

Sınav içeriği, süreleri ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmayacak. Sınavın birinci oturumu 09.30'da, ikinci oturumu ise 11.30'da başlayacak. Birinci oturumda sözel alandan 50 soru, ikinci oturumda ise sayısal alandan 40 soru sorulacak.

Sınav Sonuçları ve Tercihler

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Öğrenciler, sınav sonuçlarına göre tercihlerini belirleyecek ve yerleştirme süreci başlayacak.

Bu yıl LGS sınavında, öğrencilerin başarıya ulaşmaları için gerekli tedbirler alınmıştır. Öğrencilerin sınava odaklanmaları ve rahat bir ortamda sınavlarını tamamlamaları amaçlanmaktadır. Başarılı ve huzurlu bir sınav dönemi geçirmeleri dileğiyle! ANKA