Kürt Dil Platformu, Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Adıyaman Şubesi binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya platform sözcüleri Şerefxan Cizîrî, Vahit Aba ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ın yanı sıra, kentte bulunan demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.
‘ANADİLE SAHİP ÇIKALIM’
Kentte temsilcilik açtıklarını duyuran platform sözcülerinden Şerefxan Cizîrî, Adıyamanlılara anadillerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Cizîrî, “Kürtçe yaşamak lazım. Güzel ve kötü günlerimiz Kürtçe olsun. Apê Musa’nın dediği gibi, ‘Islık çalmanız bile Kürtçe olsun’” dedi.
'HERKESE İHTİYACIMIZ VAR'
Adıyaman’ın Kürtçe için kadim bir kent olduğunu vurgulayan Cizîrî, “Amacımız bu platformu çok sayıda kişiye ulaştırmak. Sadece platformun içinde yer alan siyasi partilerin üyelerine değil, Kürt dilini seven herkese ulaşmak. Kürt diline gönül veren ve katkı sağlamak isteyen herkese ihtiyacımız var. Bu platformda herkese yer var. Burada herkesin bir birinden öğreneceği bir şey var. Bizi bir araya getirecek olan dilimizdir. Bugün dil ile ilgili sorunları siyasetin gündemine sokmamız gerek. Anadilin anayasal güvence altına alınması gerek. Bunu hepimiz birlikte yapabiliriz. Eşitlik olacaksa, önce dilde olmalı” şeklinde konuştu.
Kürt Dil Platformu: Kürtçe yaşamalı
Adıyaman’da temsilcilik açan Kürt Dil Platformu’nun sözcülerinden Şerefxan Cizîrî, “Kürtçe yaşamalı” diyerek, anadile sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Dünyanın En Zengin Kürt İş İnsanları Listesi Açıklandı

Dünyanın en zengin Kürt iş insanları!

Hakkari'de Doğasever Engerek Yılanını Kameraya Aldı

Emeklilere Çifte Zam: Hem Enflasyon Hem Refah Payı Artışı!

İBB'nin Hakkari'deki Börekçiye İhale Verdiği İddiasına Eylül İnşaat'tan Açıklama

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maaş Promosyon İhalesinde Türkiye Rekoru Kırdı!

Hakkari’nin Sembolü Ters Lalelere Zarar Verildi

Hakkari'de Elektrik Faturalarında Büyük Artış: EPDK’nın Yeni Düzenlemesine Tepki

Herkes Telefonlarını Kontrol Etsin, Bu Uygulamaları Yükleyenler Kullanamayacak

Hakkari Defterdarı'ndan Kira Geliri Olanlara Kritik Uyarılar

Hakkarili sürücüler müjde! O şart kalktı

Hakkari'de 3 Otel Kapatıldı: Denetimlerde Eksiklikler Tespit Edildi

Tapu ve Kadastro'da Yeni Dönem: 900 Kişiye Kamu Kapısı Açıldı!

Hakkari Üniversitesi'ne Yeni Rektör Atandı!

Hakkari’de Çalışmak İsteyenlere Müjde: OGM Personel Alımı Başlıyor!