Avustralya'da Kızını Zorla Evlendiren Anne Hapis Cezasına Çarptırıldı

Avustralya'da Sakina Muhammad Jan, kızı Ruqia Haidari'yi Muhammed Ali Halimi ile evlenmeye zorlamaktan suçlu bulundu. Haidari, evlendikten 6 hafta sonra Halimi tarafından öldürülmüştü.

Anne Hapis Cezasına Çarptırıldı

Avustralya'da 20 yaşındaki kızını 10 bin dolar (yaklaşık 322 bin TL) karşılığında kendisinden yaşça büyük bir adamla zorla evlendiren Sakina Muhammad Jan, hakim karşısına çıktı. Jan, kızı Ruqia Haidari'yi Kasım 2019'da Muhammed Ali Halimi ile evlenmeye zorlamaktan suçlu bulundu.

O zamanlar 20 yaşında olan Haidari, altı hafta sonra yeni eşi tarafından katledilmişti. Halimi, daha sonra da Haidari'nin kız kardeşini arayıp "Gel, kardeşinin cesedini al" demişti.

İsrail'in Gazze'de Öldürdüğü Filistinlilerin Sayısı 37 Bini Geçti İsrail'in Gazze'de Öldürdüğü Filistinlilerin Sayısı 37 Bini Geçti

Halimi, Batı Avustralya mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Haidari'nin annesi de soruşturmanın ardından kızını evliliğe zorlamakla suçlandı. Sakina Muhammad Jan, 7 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. DUVAR